Není Babiš jako Blažek, nebo, není Blažek jako Babiš, nebo jsou tak nějak stejní?

14. 3. 2024 / Petr Haraším

čas čtení 4 minuty

Po delším čase se opět strhla politická mela ohledně takové jedné záležitosti: „Já mám kompro, ty máš kompro, kdo má víc?“ Odpovědná koalice vedená skrznaskrz prohnilou ODS rychle sborově haleká, že ona, oni, ony nikdy kompro ani zdaleka, ani náhodou. Stačí ovšem zadat do vyhledávače na internetech dotyčné slovo a už to vyskakuje jeden odkaz za druhým i s pikantními podrobnostmi. Tentokrát se do kompromatu zanořil agent nejpovolanější, vybavený znalostmi z vinárny U Obuvníka. Nadutý oligarcha udělal začátečnickou chybu, když si ve vzteku nepohlídal, komu a co píše. ZDE Kdyby byl by hlídal, byl by klid, protože my jako dědici komunistických reálií jsme tady zvyklí na prapodivné roztodivnosti ze všech stran politického, byznysového i kdovíjakého prostředí, kde jde o moc a peníze a moc.

 

Spustil se typický povyk z vládně odpovědných pozic, kde ani jeden poslanec nikdy žádnou politickou hanebnost nespáchal, a o žádné dokonce ani neslyšel. Pětikoalice se semkla jako jedna žena, jeden muž a každý jeden i jedna počali Babiše a jeho Hnutí častovat nehezkými slůvky. ZDE Pochopitelně i jedno Hnutí jednoho majitele se odpovědně stmelilo a každý jeden účastník hnutí vystrčil bojovnou bradu na obranu jednoho jediného majitele vulgárních mravů a politické zhýralosti. Forum 24 stejně nezávisle jako tradičně připomenulo kauzy Babiše a stejně tradičně vynechalo veškeré podivnosti politické konkurence.

Vládní koaliční mužstvo i ženstvo ve zbrani, aby skrylo dosavadní úspěchy svého vládnutí vyjádřené v mizerné podpoře volebního davu okamžitě spunktovalo mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny. Jistojistě se nechtějí předvádět před národem, jak se předvádí neodpovědná opozice, když se předvádí na mimořádných schůzích, které jí odpovědná koalice s bravurou demokratů řádně obřadně zařízne. Tentokráte zaříznutí nehrozí, tentokráte se bude předvádět koalice a tentokráte hrozí další trapný debakl politické kultury online u každého doma.

Neuvědomili si řádní zvolení vládní, že špínu za kopyty nemá jen soudruh Babiš, ale tuny špíny má za paznehty i ministr spravedlnosti ve straně mazlivě zvaný Mafián Pablo z Brno. ZDE

Bezpochyby tudíž dojde na souboj Babiš kontra Blažek. Babiš požadoval osobní informace o ministru zahraničí Lipavském, zatímco ministr spravedlnosti Blažek si žádal dupaje nožičkama, mávaje ručičkama, kroutě hlavou osobní a rodinné informace o státní zástupkyni Lastovecké. První chtěl poškodit ministra zahraničí a přidat nějaké to další procento, druhý chtěl jen pro svůj prospěch a prospěch své strany narušit právní řád v Česku. Babišovi pomáhali vybraní hoši z Hnutí, Blažkovi pomáhala celá rodná strana, především poslanec Král a poslanec Adamec dovedně schovaní za interpelace. ZDE

Bude, nebo nebude lehké rozhodnout, který z politických grázlů komunistických praktik víc ohrožuje právní pořádek v naší zemi? Bude to Babiš pídící se po informacích o ministrovi, nebo ministr, který si plete povinnosti ministra s praktikami sprostého mafiána nejhrubšího ražení?

Nejistá vládní koalice ještě honem přidala na mimořádnou schůzi otázky na bezpečnost státu. Mají se posuzovat výroky a činy Babiše, leč i zde zřejmě narazí opět na stejnou váhovou kategorii zastoupenou ministrem Pavlem Nejedlým Blažkem, navíc vyznamenaným za činy ve prospěch státu premiérskou žlutou kartou.

Rozhodně to bude příští úterý pořádná politická taškařice vybraných zástupců země české. Opět se ale značně bojím, že vládě ODS, protože to je už jen ultrapravicová vláda ODS a nic jiného, procento přízně nepřibude, nýbrž plně opět zaboduje nebezpečné Hnutí jednoho praktika praktikující praktiky StB. Ono je velmi hloupé vyrazit proti zhovadilému chování zhovadilým chováním a doufat, že naše zhovadilost tu vaši zhovadilost čestně a spravedlivě položí na zhovadilé lopatky.

Haraším Petr Orlau

Komentář o tom, jak je důležité shánět si informace, ale pššš

2
Vytisknout
2049

Diskuse

Obsah vydání | 15. 3. 2024