Izraelská armáda hlásí cílené zabití velitele Hamásu v Rafáhu

15. 3. 2024

čas čtení 1 minuta
Izraelská armáda tvrdí, že v Rafáhu zabila Muhammada Abú Hasnu. Vojenský úder proti veliteli Hamásu tuto teroristickou organizaci vážně oslabí, uvádí se v prohlášení.

Izraelská armáda uvedla, že ve středu zabila klíčového velitele islamistického Hamásu v Rafáhu na jihu pásma Gazy. Na základě zpravodajských informací stíhačka "přesně zaútočila a zlikvidovala teroristy v operační jednotce Hamásu v oblasti Rafáhu," uvedla armáda v prohlášení.

Muhammad Abú Hasna byl aktivní ve vojenském křídle teroristické organizace Hamás. Byl také zapojen do "přivlastňování si humanitární pomoci a její distribuce teroristům Hamásu". Koordinoval také činnost různých sil Hamásu. Měl také na starosti operační středisko, které předávalo informace o pozicích izraelské armády, aby pomohlo při útocích Hamásu. Jeho cílené zabití významně poškodí operační schopnosti různých jednotek Hamásu v Rafáhu, uvádí se v prohlášení.

Izrael plánuje vojenskou ofenzívu v Rafáhu, navzdory mezinárodním varováním. Ve městě na hranici s Egyptem v současné době hledá úkryt před boji v jiných oblastech pásma Gazy odhadem 1,5 milionu Palestinců, a to v omezeném prostoru a v bídných podmínkách.

Podrobnosti v němčině: ZDE

1
Vytisknout
1201

Diskuse

Obsah vydání | 18. 3. 2024