Aleppo: Boje pokračují, armáda se snaží zabránit přísunu posil

22. 8. 2012

čas čtení 1 minuta

Boje neutichají v severosyrském Aleppu, kde armádní jednotky narážejí na odpor zejména v severovýchodních čtvrtích města.

Večer došlo k obnovení dělostřelecké palby ve čtvrtích Sulejman, Bustan-el-Baša a Bustan-el-Kasr. Předtím bylo povstalcům tlumočeno ultimátum. Ještě předtím vrtulníky shazovaly letáky s výzvou adresovanou členům "teroristických band", aby dobrovolně složili zbraně. Výměnou jim byla přislíbena "záchrana života" a cizincům návrat do vlasti.

Podle zpráv katarské televize al-Džazíra včera nezahynula pouze japonská korespondentka, ale také zmizeli dva další zahraniční reportéři.

Armáda prakticky úplně kontroluje jižní a západní část města, kde pouze pouze občas propukají sporadické přestřelky s rozptýlenými bojovníky. Na jejich pozice útočí vrtulníky.

Na přístupech k městu armáda útočí na zásobovací linie povstalců, které se táhnou k 45 km vzdálené turecké hranici.

Podle zpráv opozice vládní vojska zahájila večer s podporou ze vzduchu útok na město Maaf ležící 10 km od turecké hranice. Obrana údajně probíhá úspěšně.

Operace pokračují také v menších městech nedaleko Damašku. Povstalci se v pondělí neúspěšně pokusili o útok na vojenské letiště na západním okraji hlavního města.

Podrobnosti v ruštině:ZDE

0
Vytisknout
8082

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2012