Kmocháčci a kmotřičky

25. 7. 2012 / Václav Dušek

čas čtení 3 minuty

Kdo spravuje státní tajné černé fondy? Znal podrobnosti nebohý zastřelený údajný kmotr Mrázek? Položme si otázku, kdo je miliardář a vekslák ve velkém -- známe takové? Známe. Šafáři ekonomických polí, statků, luhů, potoků, rybníků a lesních plantáží žijí v poklidu, placeni jsou prý královsky; psychická odolnost podtržená jednička! Z nahých zadků bylo třeba nasekat novodobé zbohatlíky, globální šlechtu. Máme zasazeno? Umíme je, jak se říká po našemu. U nás není třeba nafty ani zlata. V ČT zazněla obžaloba rozčíleného režiséra, že Jiří Bartoška, kdysi obstojný herec, utrácí miliony na festivalu v Karlsbadu. Celebritky a jiné blitky se zlinýrujou jak hospodští nejposlednější nádeníci, vyzvrátí se, servou, chodí na ostro, výstavní kravěny a blběny; umělecká smetánka se točí se v kruhu zbytečností, protože náš film znamenaná ve světě, žel, stále velké pocukrované nic! Co nám po filmu, po prožraných penězích, po prezidentech, rezidentech, generálních ředitelích Tvarůžkových dolů? Vraťte peníze do státní pokladny, jednejte a neprodleně zavřete řízené zmetky, vytvořte útvar nepodplatitelných! Země si vydechne, zbaví se pijavic, štěnic, upírů.

Správci země nestojí za zlámanou grešli, pěkně se nám sešli, hokynáři! Vysávají a luxují kapsy nás daňových poplatníků z rozmaru neplodného ducha, a činí tak v klidu -- kdopak by se lidu bál? Jděte s lidem do háje, všechny režimy se prostého lidu, semotamo pracujícího, štítí, takže nám nemažte umělý med kolem huby a zmizte do propadliště dějin!

Klotové rukávy vyšly z módy. Kokardy na čepici rovněž. Fládrování kádrů se naopak rozrostlo. Partaje se drží v klinči, kohabitace povolena, kdejaký Laffe, hrdopych, hudlař, kališník, kakabus, flagelant, ferina, neslyší tichý řev mas: Vidíme a slyšíme vás, genitální sebranko. Parlamentní a senátorští Kočičáci, číči a... a další, mudrují na politickém jevišti a jejich šikovnost plouti v nebezpečných slovních peřejích jim může závidět i krvepitel Richard III. Řízeni pevnou anonymní rukou (světová strana neurčena) konáte skutky mrzké, jdoucí proti lidu této země! Strašíte komunismem, který v této zemi nebyl, historičtí patolízalové. Vytvořili jste skupiny odepsaných. Proč? Abyste se mohli pakovat, krást, lhát, řídit zemi do záhuby, nadělat z mnoha poctivých zrádce a kolaboranty, bandity a mučitele; z vrahů dokážete zlehka uhníst hrdiny, z hrdinů zbabělce a nehodné! Potřebovali byste zřídit vedle laciných politických jídelen a kantýn karcery, kam v klinči držící se posadíte k vychladnutí; zatím samý schlangen, haderlump, partajní jódlování, hamižníci s kapsami nacpanými fiňáry; klima před zánikem, girlandy splihlé. Hledání ztraceného grálu u nás doma zbytečnost, věřte mi. Grál se zašantročil a nebyl drahý.

Hemžení, hašteření, hartusení, hýření; jedva dostaneš judaskuss, zavřeš klapačku drobku. O státních utajených fondech nebudeš hořekovati, slovomory se nechají léčit -- jak známo i z let minulých a předminulých razantně a účinně! Mráz kopřivu nespálí! Kamenopisy se nepěstují... a vůbec, přiliš hlomozu pro nic.

Za hranicemi plynou řeky, potoky a bystřiny -- u nás plynou do ztichlého moře prachy. A žraloků dostatek -- potravy mají habaděj.

Peníze opravdu nesmrdí. Nevěříš? Obstarej si je, řvoune, čichni k nim, a pak mluv, břídile!

0
Vytisknout
10395

Diskuse

Obsah vydání | 27. 7. 2012