Kde to žijete, pánové?

10. 1. 2012 / Michal Vimmer

čas čtení 1 minuta

... co mě dokáže spolehlivě a trpce rozesmát je "česká revoluce."

To jest ovšem NESMYSL PAR EXCELLENCE! Contradictio in adjecto non plus ultra! Kde to žijete , pánové? V Čechách? Na Moravě? Samozřejmě, Naše česká revoluce koná se petiční formou, jak jinak!

Mám řadu výhrad vůči S. Žižekovi (nejde o skutečného českého revolucionáře Jana Žižku), údajně "nejnebezpečnějšímu filozofovi Západu", ale nelze mu upřít řadu bystrých postřehů - také k naší české realitě.

Snad proto, že není do našeho rybníka příliš namočen, uzřel, že největším štěstím, které mohl potkat mýtus "Pražského jara 1968", byl Srpen. Jinak totiž by si naši osmašedesátníci museli svoji Třetí cestu dojít až do trpkého konce realizace a pádu smělých vzdušných zámků.

Místo výstavby chimér po bouři lyrických slov nastala normalizace - a mýtus úžasného Jara byl zachráněn. Zatím si tedy můžeme dokola číst odstavec Proč se dosud ve společnosti skoro nic neděje? ... a střádat podpisy k "revoluci." Bohdá se světovým politologům chystá po "sametové" nové heslo českého původu. Hodně štěstí, pánové! Ode mne dříve viz ZDE

0
Vytisknout
9940

Diskuse

Obsah vydání | 12. 1. 2012