POZVÁNKA:

Konference Financování politických stran a regulace volebních kampaní

29. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

Konference se koná 6. října 2011 v hotelu Jalta Praha od 9:00 (Václavské náměstí 45, Praha 1). Pořádá ji CESTA spolu s Friedrich-Ebert-Stiftung e.V., zastoupení v České republice.

Tematické okruhy:

  • Vztah politiky a ekonomiky v Evropě a USA
  • Financování politických stran ve srovnávací perspektivě
  • České představy o financování politických stran a omezení nákladů na volební kampaně: zájmy, problémy, návrhy, řešení
  • Otázka financování politických stran z pohledu politologů, novinářů a nevládního sektoru

Na konferenci vystoupí mj. Vladimíra Dvořáková, politoložka, Katedra politologie Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické, Grigorij Mesežnikov, politolog, Institút pre verejné otázky, Bratislava (Slovenská republika), Patrik Eichler, politický analytik, Masarykova demokratická akademie (Polská republika), Heike Merten, politoložka, Institut für Deutsches und Europäisches Parteienrecht und Parteienforschung, Heinrich Heine Universität Düsseldorf (Spolková republika Německo), Christian Fleck, sociolog, Institut für Soziologie, Sozial und Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät, Karl-Franzens-Universität, Graz (Rakouská republika), Michel Perottino, politolog, CEFRES, Fakulta sociálních věd UK (Francouzská republika), Jan Outlý, politolog, Metropolitní univerzita Praha, Jiří Pehe, předseda sdružení CESTA Centrum pro sociálně-tržní ekonomiku a otevřenou demokracii, o.s., Mirko Hempel, ředitel Friedrich-Ebert-Stiftung e.V., zastoupení v České republice, Norman L. Eisen, velvyslanec Spojených států amerických v ČR, zástupci hlavních politických stran v ČR, a další.

V případě Vašeho zájmu prosím potvrďte svou účast na webových stránkách www.centrum-cesta.cz do 5. října 2011. Upozorňujeme, že kapacita sálu je omezená. Účast na konferenci je bezplatná a pouze na pozvání. Setkání bude tlumočeno z anglického do českého jazyka.

0
Vytisknout
6244

Diskuse

Obsah vydání | 5. 10. 2011