Ruští federální agenti uřízli jednomu zadrženému ucho a nutili ho, aby ho snědl

23. 3. 2024

čas čtení 4 minuty
V posledních hodinách se objevují různé a dosti chmurné zprávy o tom, že jeden podezřelý byl dopaden ruskými federálními agenty, kteří mu následně uřízli jedno ucho a nutili ho, aby ho snědl, o čemž nyní informovala i agentura AFP.

To video je nesmírně deprimující a vypovídá o současné atmosféře v Rusku. Také je to další důkaz, že nemůžeme brát vážně žádná "přiznání" atentátníků




- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotním večermním  videoposelství uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin hledá způsoby, jak odvrátit vinu za páteční masakr v koncertní hale u Moskvy, píše agentura Reuters.

Podle něj bylo "naprosto předvídatelné", že Putin 24 hodin mlčel, než dal řádění střelců do souvislosti s Ukrajinou.

A dodal, že stovky tisíc takzvaných "teroristů", které Putin poslal bojovat a nechat se zabít ve válce na Ukrajině, by "rozhodně stačily" na to, aby zastavily teroristické útoky doma.

- Ruské ministerstvo vnitra  uvedlo, že všichni čtyři podezřelí střelci jsou cizinci, píše dále agentura AFP.

Ruská televize v sobotu odvysílala záběry ze zadržení a výslechu čtyř mužů podezřelých z pátečního smrtícího útoku v moskevské koncertní síni.

Ruský zákonodárce uvedl, že někteří ze zadržených pocházejí z Tádžikistánu, chudého postsovětského státu, který sousedí s Afghánistánem a jehož občané se podíleli na předchozích útocích Islámského státu.

Co jste dělali v Crocusu?" ptá se mladý vousatý muž sedící na zemi.

Střílel jsem lidi... za peníze," odpovídá lámanou ruštinou. Dále říká, že mu bylo nabídnuto "půl milionu rublů a polovinu z nich dostal na bankovní kartu.

To je asi 5 425 dolarů. Ti, kdo si je najali, jim dodali zbraně, dodává a dopisuje si s nimi na zabezpečené komunikační platformě Telegram, aniž by uvedl jejich jména.

Na záběrech je také vidět, jak je jeden z podezřelých veden po zasněžené cestě v lese. Tmavovlasému muži ve světle hnědém tričku teče z ucha po tváři krev.

I on je zobrazen při výslechu s obvazem omotaným kolem hlavy, se zakrvácenými a oteklými rty a nosem.

Na otázku, co podezřelí útočníci udělali se svými zbraněmi, odpovídá, že je nechali "někde na cestě".

Již dříve bylo na internetu zveřejněno drastické video, které zřejmě zachycuje zadržení stejného podezřelého.

Je na něm vidět, jak muž v maskáčích uřezává tmavovlasému muži část ucha, snaží se ho donutit, aby ho snědl, a pak ho udeří do obličeje.

Ruská televize ukázala další podezřelé s řeznými ranami v obličeji.

Ruská televize Channel One ukázala záběry čtyř podezřelých a jejich poškozeného bílého vozu Renault.

Uvedla, že byli zadrženi speciálními jednotkami v obci Chacun v západní Brjanské oblasti, která se nachází v blízkosti hranic s Ukrajinou a Běloruskem.

Na záběrech natočených v noci i za denního světla mluví zadržení muži rusky s cizím přízvukem.

K pátečnímu útoku, kdy skupina ozbrojenců zahájila palbu na koncertní halu Crocus City Hall nedaleko Moskvy a zapálila ji, se přihlásila skupina Islámský stát (IS).

Zabili nejméně 133 lidí.

Zdroj v angličtině ZDE

2
Vytisknout
1618

Diskuse

Obsah vydání | 26. 3. 2024