Ministře Pospíšile, propusťte politického vězně Romana Smetanu

14. 5. 2012

čas čtení 1 minuta

Vážený pane ministře,

o případu Romana Smetany jsem Vás poprvé informoval a žádal o Vaši intervenci v jeho prospěch již 14. 5. 2011. Dne 13. 3. 2012 jsem Vás dále žádal, abyste využil své pravomoci a zastavil štvanici na Romana Smetanu, který byl za svůj občanský a politický protest proti korupci, lžím a podvodům politiků, odsouzen na čtvrt roku do vězení soudkyní M. Langerovou, manželkou jednoho z kritizovaných politiků, Ivana Langera.

Až bude Ivan Langer, možná, jednoho dne postaven před soud jako obžalovaný, bude to moci jeho žena také "objektivně" soudit? Když už tak činila ve věci Smetany, kde byl její manžel na straně žalující, tak asi ano. Jde-li o místní ODS a Langerovi, v Olomouci jsou zákony zřejmě nadbytečné. A takovému pořádku se na Hané poddali i státí zástupci. Dle zdejší logiky stačí, když Langerová jen prohlásí, že v ní případ nevyvolává emoce, soudí jako profesionál a necítí se podjatá. Potom § 30 tr. řádu, že z vykonávání úkonů trestního řízení je vyloučen soudce u něhož lze mít pochybnosti, že pro poměr k projednávané věci nebo k osobám, jichž se úkon přímo dotýká, nemůže nestranně rozhodovat, pro ně neplatí.

Vy, vážený pane ministře, v důsledku Vašeho nezájmu, nečinnosti, nerozhodnosti či neschopnosti včas konat cokoli podstatného v této věci, a olomoucká ODS s její justiční mafií, nesete společně odpovědnost za to, že od 21. dubna je ve Vazební věznici Pankrác nezákonně uvězněn politický vězeň Roman Smetana.

S pozdravem,

Jiří Středa, bývalý chartista, dnes příslušník Vězeňské služby ČR

0
Vytisknout
7246

Diskuse

Obsah vydání | 15. 5. 2012