Jak všichni hledají peníze na důchodovou reformu...

10. 3. 2011 / Boris Cvek

Překvapuje mne, jak všichni hledají peníze na důchodovou reformu, a přitom ty peníze tu dávno jsou - jenom jsou rozkrádány.

Kdyby to Nečasova vláda s bojem proti korupci myslela opravdu vážně, nemusí zvedat DPH.

Místo toho "boj s korupcí" slouží pouze k vytváření "mediální reality" a přetlačování se mezi ODS a TOP09 a VV.

Poslední nápad Věcí veřejných, totiž získat peníze na penzijní reformu zdaněním hazardu, je podle mého názoru nestoudný.

Hazard má být mýcen, celá Česká republika je strašně zaplevelena hazardem.

Jenom v Olomouci platí, že kde se podívám, tam je hazard. Do některých heren jsem neviděl v životě nikoho vstoupit a není žádné tajemství, že hazard slouží k praní špinavých peněz.

A kdyby jenom k tomu. Kromě toho hazard vysává peníze z těch nejchudších, vysává jejich sociální dávky, dělá je závislými a posílá je definitivně na dno.

Na rozdíl od alkoholu, který je stejně nebezpečný, ale který zároveň užívá velká část populace s radostí a bez velké újmy, hazard tu není pro většinovou populaci, nýbrž pro zločince (praní špinavých peněz) a pro chudáky.

Synonymem hazardu už není televizní tipování (jako Sportka), nýbrž ponurá prázdná herna nad ránem, kde všechno bliká jako někde v pekle.

Důchodová reforma nesmí být opřena o peníze z byznysu, který každý slušný politik musí zrušit, zakázat, potlačit a přímo zadupat do země.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 10.3. 2011