Vyhození středoasijských migrantů se Moskvě vymstí

29. 3. 2024

čas čtení 4 minuty
Existuje reálná možnost, že ruská vláda, která pěstuje bestiální nenávist ke všemu, na co poukazuje, může ztratit kontrolu nad tím, co vytvořila. Tak je tomu však vždy, píše blogger El Murid.

Po teroristickém útoku v Krasnogorsku začala být společnost předvídatelně napjatá ohledně cizinců v zemi. Dříve k nim byla obecně dost nepřátelská, ale teď, když se včerejší dělníci chopili samopalů a začali kosit desítky lidí stejným způsobem, jako pokládají dlaždice, se očekává, že se nepřátelství změní v násilnou xenofobii.

Inu, zejména bezhlaví představitelé úřadů, jako další krymský poslanec-idiot, jen přilévají olej do ohně a šíří nesmysly, vyzývají k omezení vstupu, nebo dokonce k vyhoštění.

Pro tak obrovské množství lidí tam prostě není práce, a proto je riziko, že tito znevýhodnění lidé půjdou demolovat své režimy, velmi pravděpodobné. Koneckonců, je to stejná zápletka jako arabské jaro. Žádné rozdíly.

V sovětských dobách tyto republiky zahájily demografický přechod. Dramaticky zlepšená úroveň medicíny, prosperita a vznik jakéhokoli druhu lidského stavu vedly k určitému procesu: Kojenecká úmrtnost prudce klesla, ale porodnost zůstala na stejné úrovni a začala klesat až se značným zpožděním. A rozpad Sovětského svazu vedl k tomu, že přechod "zamrzl". Tradiční společnost se začala znovu vracet a v důsledku toho byl nadbytek lidí a všechny problémy, které s tím souvisely.

Je logické, že režimy Střední Asie měly a mají zájem na tom, aby tuto masu "vyhodily" kamkoli, ale nikde konkrétně není kam, kromě směrem k Rusku. Kreml, který začal ničit rozvinutou ekonomiku v zemi, navíc dospěl k přesně opačnému výsledku – vážnému nedostatku pracovníků v důsledku poklesu technologické efektivity ekonomiky, prudkému poklesu produktivity práce a nucenému přechodu k extenzivnímu rozvoji namísto intenzivního rozvoje. A extenzivní rozvoj vyžaduje lidi. Hodně lidí.

Rusko je však již městskou civilizací. A porodnost v něm je průmyslová, druhého typu. To znamená, že nestačí ani na reprodukci. Rozpor mezi zrychlenou degradací a zcela nedostatečným stupněm rozvoje společnosti vedl k tomu, že Rusko začalo rychle vymírat. Dnes již není možné udržet populaci na stejné úrovni bez vnějšího přílivu.

A extrémně nízká přizpůsobivost nových ruských občanů ruské kultuře a způsobu života vedla k tomu, že ve skutečnosti dnes v Rusku již existuje společnost, ve které existuje kastovní systém a rozdělení na nižší kasty (ve skutečnosti nedotknutelné, šúdry) z řad naturalizovaných, ale zcela nepřizpůsobivých přistěhovalců ze Střední Asie a původního ruského obyvatelstva. Rozpor, který se v podmínkách nelidského režimu, který má přímý zájem na vytvoření atmosféry vzájemné nenávisti, dříve či později změní v konfrontaci.

Nyní je velmi reálné, že může dojít ke zhoršení, což znamená, že zahraniční pracovníci jednoduše utečou zpět. Domů. To povede k vážným problémům doma, což znamená, že prakticky celá jižní hranice Ruska bude ve stavu permanentního chaosu. To povede k obrácení vlny tam a zpět, protože každá revoluce se vždy snaží zaplnit maximální prostor. A pokud budou současné despotické režimy smeteny lůzou, ten samý dav velmi rychle dospěje k myšlence pokračování džihádu a pomsty za spáchané křivdy.

V tuto chvíli neexistuje žádné dobré východisko. Ponechání gastarbeiterů v Rusku a pokračování v bezmyšlenkovitém zjednodušeném programu naturalizace těchto lidí po desítkách a stovkách tisíc je rizikem pro samotné Rusko. Vyhnat je znamená přispět k demolici středoasijských diktatur s nevyhnutelným návratem této vlny zpět k nám. Neexistují žádná dobrá nebo snadná řešení. A když pochopíme ubohost moderní ruské vlády, můžeme jednoznačně říci, že ze všech hloupých rozhodnutí najde a začne realizovat to nejidiotštější.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
1710

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2024