POZVÁNKA:

Úloha družstev v podpoře demokracie, zaměstnanosti a malé ekonomiky-- Proč a jak začít s družstevním podnikáním?

21. 5. 2012

čas čtení 2 minuty

U příležitosti Mezinárodního roku družstev 2012 vyhlášeného 64. Valným shromážděním OSN pod heslem "Družstva znamenají lepší svět" pořádá Pražská škola alternativ ve spolupráci s Alternativou zdola, o.i. a Klubem samosprávného lidového podnikání -- Českou společností pro zaměstnaneckou participaci, o.s.

v Praze dne 25. května 2012 workshop "Úloha družstev v podpoře demokracie, zaměstnanosti a malé ekonomiky-- Proč a jak začít s družstevním podnikáním?"

a to pro všechny občany, kterým může být družstevní způsob hospodaření východiskem k zajištění jejich obživy (OSVČ, nezaměstnaní, další zájemci).

Místo konání: Sídlo Svazu českých a moravských výrobních družstev, Václavské nám. 21 (vchod z Jindřišské ul.), Praha 1, Velký sál

Cílem workshopu je osvětlení podstaty družstevních hodnot a principů, které podporují lepší živobytí osob a jejich skupin; odhalení kladů a záporů podmínek pro uplatňování těchto hodnot a principů v ČR, a také vzájemné poučení, jak na to.

Odborné vedení: Ing. Magdalena Hunčová, Ph.D.

Program:
9.30 -- 10.00 Prezence
10. 00 -- 11.00 Zahájení, úvod a dopolední blok na téma: Hodnoty a principy družstevního způsobu hospodaření - vystoupí Jiří Svoboda -- DAČR Praha, Naďa Johanisová -- FSS MU Brno a Karel Rychtář - SČMVD, Praha.
11.00 -- 11.30 Diskuse
11.30 -- 12.00 Přestávka na oběd
12.00 -- 13.30 Odpolední blok na téma: Příklady aplikace družstevních hodnot a principův praxi - vystoupí zástupci aktivních družstev a dalších organizací: 1. Severočeské družstvo zdravotně postižených, Děčín; Arkadie, společnost pro komplexní péči o zdravotně postižené, o. s., Teplice; KARKO v. d. i., Ústí nad Labem; Kulturní noviny -- vydavatelské a mediální družstvo, Brno; Družstvo lékáren, Jihlava a Družstvo DLA, družstvo Praha (změna vystupujících a pořadí vyhrazena).
13.30 -- 14.00 Diskuse a závěr

Dotazy a předběžné přihlášky zasílejte na e-mail: v.habova@volny.cz

0
Vytisknout
5470

Diskuse

Obsah vydání | 22. 5. 2012