Pražská škola alternativ zahájila zimní semestr

13. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

V pondělí 5. 9. 2011 zahájila debatou věnovanou konspiračním teoriím druhý semestr Pražská škola alternativ. Tento projekt, financovaný z prostředků německé Nadace Rosy Luxemburgové společně realizují Ekumenická akademie Praha, Alternativa Zdola, Centrum globálních studií, Eurosolar, Masarykova demokratická akademie, ProAlt a Socialistický kruh.

Cílem Pražské školy alternativ je podpořit veřejný dialog o důležitých otázkách současnosti a to zejména v levicově zaměřeném občanském prostředí. V tematicky zaměřených cyklech - politickém, ekonomickém, kulturně-uměleckém, mediálním a ekologickém - přinášejí podněty odborníci z nevládních organizací i z akademické sféry a do diskuse se mohou zapojit všichni účastníci.

Pravidelná pondělní setkání se konají v inspirujícím prostředí vršovického Café V lese (Krymská 12, Praha 10 -- Vršovice, http://cafevlese.cz). Kromě toho Pražská škola alternativ nově nabízí dílnu Jiné křesťanství, zaměřenou na emancipační proudy tohoto náboženství a na podzim chystá dvě konference.

Během podzimu vyjde tiskem několik sborníků obsahujících příspěvky z diskusí. Některé texty lze nalézt na http://www.ekumakad.cz/cz/projekty/prazska-skola-alternativ. Tamtéž se lze také informovat o aktuálním programu.

0
Vytisknout
6613

Diskuse

Obsah vydání | 13. 9. 2011