Občané, zapamatujme si to!

10. 6. 2009 / Petr Pokorný

Dne 21. května ve večerních TN na ČT 1 se vyjádřil předseda ODS pan Topolánek o platech více jak ¾ občanů ČR, že jejich platy jsou nízké, protože se jim nechce dělat!

Hluboce tak urazil poctivé pracující občany této země, lékaře, pedagogy, vědce, techniky, zdravotní personál, pracovníky v průmyslu a samozřejmě také ty občany, kteří díky špatným manažerům mnoha podniků přišli o práci. Mimo ně byli také uraženi důchodci, kteří mají nízké důchody za desetiletí poctivé práce.

Můžeme si položit otázku -- proč? Proč mají tyto ¾ občanů tak malé příjmy? Je to právě pro to, co bylo předem námětem pořadu -- tedy zvýšení daní manažerům a podni-katelům na 40%. Občané mají malé příjmy právě proto, aby ti manažeři a podnikatelé měli své zisky na jejich úkor co nejvyšší! A proto, že se snížily daně podniků na rovnou účetní hodnotu 15%.

Blíží se podzimní volby, je třeba si tedy zapamatovat aroganci p. Topolánka, předsedy strany, která byla u zrodu pravděpodobně největší devastace a rozkradení státního a národního majetku.

Potvrzují to slova bývalého poslance za ODS p. Kocourka v televizní "7" v lednu 2004: "Ano, jsme si vědomi, že za vlády OF a z něj vzniklé naší ODS bylo rozkradeno více jak 3 biliony korun". Mluvil o období 1990 až 1996 a 3 biliony = 3 tisíce miliard korun!

Doposud nebyl za tyto rozkrádačky nikdo stíhán a předseda strany, za kterou se nejspíše schovávají ti velkozloději, má ještě tu drzost se pracujícím občanům vysmívat a je urážet. Člověk, který dva a půl roku občanům jako předseda vlády lhal o radaru, zvedal prostředník, vyjadřoval se hrubě a arogantně vůči novinářům (dokonce jednoho hrubě napadl), si ještě troufá pomlouvat občany.

Je třeba, aby šlo k volbám na podzim co nejvíce občanů, aby si zapamatovali toto prohlášení p. Topolánka a aby jemu a jemu podobným to vše u voleb spočítali!!! Pokud takoví lidé budou v politice, budou muset možná v budoucnosti občané spolknout ještě i horší urážky.

Je třeba v podzimních volbách volit lidi poctivější, takové, kteří nejsou spojeni se žádnými podivnými obchodními transakcemi, hrubostí, korupcí, donášením, nezákon-ným obohacováním atd.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 10.6. 2009