Česká velvyslankyně v Izraeli: Za všechno může Hamás. Skutečně?

5. 3. 2024

čas čtení 3 minuty

Že se paní velvyslankyně nestydí. 

Masovým vražděním v Gaze bohužel Izrael způsobil, že Palestinci, kteří Hamas nepodporovali, ho nyní silně podporují. Udělali byste to taky, kdyby vám vyvraždili rodinu. Budou-li Palestinci rozhodovat v demokratických volbách o své budoucnosti, zvolí Hamás. Může za to Netanjahu.  (JČ)

Francesca Albanese, OSN: Jazan, ať odpočívá v pokoji, je jedním z mnoha palestinských dětí, které v Gaze umírají hlady. USA musí zastavit izraelský útok, a ne shazovat několik potravinových balíčků, které nemohou nahradit stovky kamionů, jimž Izrael denně brání ve vstupu do pásma.

Yazan Al-Kafarna, devítiletý palestinský chlapec s mozkovou obrnou, byl nucen se svou rodinou uprchnout před izraelskou invazí do Bejt Hanúnu na jih Gazy. V poslední době se Yazanův zdravotní stav zhoršil kvůli nedostatku jídla a kyslíku.

Dnes Yazan zemřel v důsledku nedostatečné zdravotní péče a nedostatku specializované stravy pro jeho stav v nemocnici Abu Youssef Al-Najjar, který zhoršila izraelská blokáda Gazy.


    Kenneth Roth, bývalý ředitel organizace Human Rights Watch: 
    Důkazy ukazují, že všechna tři izraelská tvrzení jsou nepravdivá - že:
    1. "útočí pouze na legitimní vojenské cíle, nikoli na civilní".
    2. Používá "vysoce spolehlivé zpravodajské informace... aby se vyhnul poškození civilistů".
    3. "provádí své útoky s přesností."

https://x.com/iRO

Děsivé scény ze školy v Gaze, kde se ukrývaly tisíce civilistů a kterou izraelská armáda ostřelovala.

Nový zločin zachycený izraelskými armádními kamerami, podle nichž se na Palestince zaútočili granátem. Po prozkoumání a informacích na místě se zdá, že útok zasáhl civilistu nesoucího mouku, který šel se svým bratrem, a jízdní  kolo. Izraelská armáda nevybíravě zabíjí...



1
Vytisknout
2082

Diskuse

Obsah vydání | 7. 3. 2024