2636

Josef Provazník

Autor se narodil v roce 1979. Byl analytikem televizního vysílání na TV Prima, redaktorem časopisu Strategie, studentem na FF UK v Praze (než ze studií zběhl). V současnosti "zachraňuje" skomírající českou reklamu coby copywriter. Narodil se a žije v Praze. Vedle Britských listů publikoval či publikuje na Neviditelném Psu, ePortál.cz, Virtually.cz, Radiu Wave, ČRo6, magazínu Strategie a Mediainfo.cz.

Rozešel se vnitřně (i navenek) s Britskými listy, aby se k nim po čase opět vrátil. Není nad to publikovat na serveru s jehož "linií" člověk téměř vůbec nesouhlasí, stejně tak jako s většinou názorů zdejších přispěvovatelů a možná i čtenářů.

Nemá rád náboženství, ideologie, rádobyautority, česká média, levičáky, vlastenčení, pravičáky, ubrečené české filmaře a jejich produkty, prvoplánovitou nenávist vůči všemu americkému, děvčata, co o něj nejeví zájem, občanské sdružení NERADARU, odpůrce i příznivce amerického radaru za jejich argumenty mimo mísu, politickou korektnost, americké a ruské imperiální choutky, novodobé svazáky a revolucionáře, spoluobčany, co nejsou schopni přijmout zodpovědnost sami za sebe a neustále jen natahují ruku po státu, EU pro její socialistické manýry a chuť ovládat každý okamžik v našich životech, některé novináře pro jejich neochvějné přesvědčení o vlastní důležitosti, politiky, co tvrdí, že jen jejich strana má sociální cítění a je tu "pro lidi"...a mnoho dalších věcí.

Má rád Lesní jahody, Sedmou pečeť, Tigrida, Zámek, Zanussiho, Cestu do hlubin noci, Solženicyna (ne ve všem), Mor, 1984, cestování po Indii či Kubě, Vojkov, Kohouta (ne jako svazáka), jasmínový čaj, každé šesté pivo, hory, děvčata, co něj náhodou a zcela výjimečně jeví zájem, žertování bez mantinelů, kýč v podobě starých horských roubenek, starých fotek a vůně posekané trávy, kolo, florbal a dalších x sportů, ostřejší indická jídla, svoje texty a kritické názory (protože ty jediné jsou zdravé a správné), starý dalekohled po dědovi, hodinky s fotkou hlavy Kaddáfiho na ciferníku po druhém dědovi (kdyby mi je býval dal)... a spoustu dalších věcí.