Europoslanec Zahradil v Karlových Varech

15. 7. 2010 / Petr Jánský

Do Karlových Varů na festival jezdí dva druhy lidí. Jedni s batůžky, kteří navštěvují filmy a přespávají ve stanech, druzí s manželkami, kteří chodí "do společnosti" a bydlí v luxusních hotelích. První si platí od vstupenek až po vodu s bublinkami, druzí neplatí nic. Dostali totiž pozvání od pana Bartošky a pana Romana (ČEZ).

An English version of this article is in CLICK HERE

Mezi VIP hosty patřil i Jan Zahradil (ODS). Aktuálně.cz řekl: "Ubytování mně ČEZ platil zcela jistě, jinak konzumaci jsem si platil sám". To popřel mluvčí ČEZu Martin Pavlíček: "Pozvání ani úhradu ubytování na festival pro jakékoliv politické představitele neposkytujeme".

Europoslanec Zahradil má násobně vyšší plat nežli naši poslanci. Určitě by pro něj nebyl problém si náklady hradit. Proč si tedy nechal ubytování zaplatit? Protože tomu tak bylo vždycky. Od falešných dárců až po Toskánsko. Zahradilovi nedošlo, že se cosi změnilo.

Petr Nečas před volbami slíbil, že očistí ODS. Že zbaví stranu kmotrů. Že skončí s uplácením a klientelismem. Na případu Zahradil snadno poznáme, zda svá slova myslel vážně. Pokud neudělá nic, vyšle voličům jasnou zprávu: ODS se nezměnilo, jedeme dál lesem černým.

Možná by se mohl některý finanční úřad zeptat organizátorů festivalu, kde berou ty miliony, ze kterých hostí od filmových hvězd z Hollywoodu až po své přátele z Horní Dolní. Každý podnikatel v této zemi musí dokládat příjmy a výdaje. Obávám se, že někteří podnikatelé jsou mimo pravomoc finančních úřadů. Že jsou nad zákonem. Že stále platí: Co je dovoleno Jobovi, není dovoleno volovi.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 15.7. 2010