Rheinmetall plánuje vyrábět munici přímo na Ukrajině

19. 2. 2024

čas čtení 1 minuta
V poslední době nedochází k žádným dodávkám munice z USA a EU. Nedostatek pociťuje Ukrajina na frontě. Rheinmetall nyní rozšiřuje své aktivity na Ukrajině.

Rheinmetall plánuje na Ukrajině postavit nový závod na výrobu dělostřelecké munice. Za tímto účelem německá zbrojařská společnost a ukrajinská partnerská společnost na okraji 60. mnichovské bezpečnostní konference podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí, oznámila společnost v sobotu.

"Chceme být efektivním partnerem Ukrajiny při obnově kdysi silného ukrajinského průmyslu obranných technologií a zajištění autonomie ukrajinských kapacit," vysvětlil rozhodnutí generální ředitel společnosti Rheinmetall Armin Papperger. Za ukrajinskou stranu byl podpisu přítomen ministr strategického průmyslu Oleksandr Kamyšin. V továrně obou partnerů má společný podnik vyrábět šestimístný počet projektilů ročně.

Již v říjnu loňského roku založila německá zbrojovka svůj první společný podnik s ukrajinským partnerem na údržbu a opravy tanků na Ukrajině. Podle společnosti Rheinmetall se tam později budou vyrábět i obrněná vozidla.

Zdroj v němčině: ZDE

0
Vytisknout
1609

Diskuse

Obsah vydání | 21. 2. 2024