Petr Litoš

RSDr. Petr Litoš

Věk seniorský, dnes bez politické příslušnosti. Ženatý, dvě děti, jeden vnuk, jeden pes, chata na saské hranici. Bezvěrec, víru však plně respektuje. Střední průmyslová škola dopravní, vysokoškolské vzdělání a absolvované studium vědecké aspirantury na Vysoké škole politické ÚV KSČ. Rozsáhlá praxe v oblasti výcviku řidičů (ředitel autoškoly, krajský inspektor pražských autoškol). Bývalý člen KSČ, pracovník oddělení propagandy a agitace MV KSČ Praha, odborný asistent na VŠP (nomenklatura sekretariátu ÚV KSČ), kde přednášel teorii kultury.

V roce 1990 spoluzakladatel a společník veřejné obchodní společnosti Modal (autoškola, autodoprava, prodej dopravních prostředků). Od poloviny devadesátých let 4 roky vedoucí odboru Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Od roku 1999 jednatel a ředitel poradenské agentury Litmark s.r.o. (návrhy obchodních sítí, tvorba softwarových komponentů).

V posledních dvou letech publikační činnost (38 článků na Neviditelném psu Ondřeje Neffa, uveřejněné články na portálu Věda.cz, CS Magazínu, sdružení LEX, blogu Komentáře, na stránkách Římskokatolické farnosti Most a v Krajanských listech v Ohiu).

Vydána kniha kriminálních povídek Zpověď nájemného vraha. Zájem o všechno, co se dá stále ještě zvládnout fyzicky i duševně. Těší se do důchodu a na psaní.