John McCain v Mnichově zaútočil na Trumpovu neschopnost odlišit pravdu od lží

18. 2. 2017

čas čtení 1 minuta

Americký republikánský senátor John McCain v pátek v Mnichově uvedl, že Trumpova vláda je v "chaosu" a že zakladatelé NATO by byli hluboce znepokojeni rostoucí neochotou "oddělit pravdu od lží".

"Myslím, že problém ohledně Michaela Flynna [šéfa Úřadu pro bezpečnost státu, který odstoupil ze své funkce] dokazuje, že tato vláda je v chaosu a že mají před sebou spoustu práce," řekl McCain. "Prezident činí různé výroky a při jiných příležitostech si protiřečí. Takže jsme se naučili sledovat to, co prezident dělá, v kontrastu s tím, co říká."

McCain bědoval nad posunem v USA i v Evropě směrem pryč od "univerzálních hodnot", které před sedmi desetiletími stály u zrodu NATO. Dodal také, že zakladatelé aliance by byli "vážně znepokojeni rostoucí neschopností, a dokonce i neochotou, oddělovat pravdu od lží."

Dodal, že "stále větší počty našich spoluobčanů je ochotno flirtovat s autoritářstvím a romantizovat ho jako náš morální ekvivalent." Senátor také vyjádřil politování nad "sílícím resentimentem vůči imigrantům a uprchlíkům, a skupinám menšin, zejména muslimům".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6429

Diskuse

Obsah vydání | 21. 2. 2017