Miloš Zeman se chová jako buran, ale...

31. 10. 2016

čas čtení 3 minuty

Máte pravdu, že Miloš Zeman má k ideálu opravdu hodně daleko a mnohdy se chová jako buran, píše Jaroslav Obermajer.

Nejsmutnější na celé situaci je ovšem to, že zdrcující většina ostatních politiků je ještě podstatně horší než on.

Pana Krause již dávno neposlouchám, protože je to podle mne ubožák, který se živí tím, co absolutně neumí. Přemýšlím ale o příklonu ostatních herců a umělců k české pravici. U řady z nich je důvodem zcela jednoznačně egocentrismus. Oni se mají dobře a to, že máme například šedesát tisíc bezdomovců, z nichž jich každoročně několik desítek umrzne, tak to je nezajímá ani v nejmenším. To, co mi ale vrtá hlavou, je například nezměrná naivita člověk tak geniálního a věřím, že i velice slušného, jakým je třeba Zdeněk Svěrák.

On se domnívá, že Karla Schwanzenberga jsme nevolili proto, že je bohatý, že je to šlechtic, emigrant, nebo dokonce proto že má německé jméno. Nějak nechápe, že žádný obyčejný člověk, který se živí normální prací, nemůže tohoto člověka volit z toho důvodu, že byl mimo jiné významným členem pravicových vlád, kde jeho TOP 09 měla téměř hlavní slovo a zastávala ty nejvíce nelidské a ekonomicky naprosto nesmyslné pozice. Tato vláda nazývala sama sebe vládou rozpočtové odpovědnosti a výsledkem jejího vládnutí bylo to, že státní dluh vzrostl z 803 miliard v roce 2006 na neuvěřitelných 1 700 miliard korun. v době kdy s hanbou (asi po šesti letech) odcházela. .

Vláda snížila příjmy většiny obyvatel a mimo jiné i invalidům!!! Jak jim může fandit Zdeněk Svěrák, který po léta organizuje sbírky pro Paraple? To ti "umělci" nechápou, že pokud má většina lidí menší příjmy, že bude také méně nakupovat? A když se neprodává, nelze pochopitelně ani vyrábět takže roste nezaměstnanost a nastává ekonomická krize. Zdá se, že si tohoto faktu nikdo z nich nepovšiml, což ovšem svědčí o jejich chabé inteligenci (eventuálně o nezřízené nenažranosti). .

Zatímco vláda okradla téměř každého z normálních lidí, darovala na druhé straně církvím asi 180 miliard korun a zavedla zcela nesmyslný třetí pilíř penzijní reformy. Čili chudým brala a bohatým (církvi a penzijním fondům) dávala..

Po odstoupení vlády paní Nagyové se ekonomika poměrně slušně rozjela, a pokud pan Kalousek a jeho nohsledi tvrdí, že vláda na tom nemá žádnou zásluhu, tak z toho lze vyvodit jediný závěr. Jsou to v lepším případě hlupáci, v tom horším darebáci..

Pan Svěrák, kterému velice fandím již od konce šedesátých let, by si měl pořádně protřít zrak. A ti ostatní "umělci" by si měli přečíst báseň Jiřího Wolkera "Tvář v okně" a pak se jít podívat před onu proslulou kavárnu "Bellevue". Najdou ji snadno je to na nábřeží Vltavy naproti Novotného lávce. Menu zde stojí "pouhých" 1 600 korun (nekup to) a pod terasou této kavárny překračuji den co den několik bezdomovců, kteří zde nocují přímo na chodníku..

V závěru bych chtěl říci, že se Zemanem mnohdy souhlasit nemohu, ale z těch pravičáků je mi opravdu na zvracení. Obávám se, že v čele státu stane člověk morálně méněcenný, který své miliardy získal v hazardu, čili za cenu neštěstí mnoha lidí, které ožebračil..

0
Vytisknout
10476

Diskuse

Obsah vydání | 2. 11. 2016