PŘEČETLI JSME:

Úřady v ČR odebírají děti rodičům, když rodiče nevydělají dost na ubytování

26. 5. 2015

čas čtení 1 minuta

K níže citovanému článku dodává Michal Kment:

Odporný stát Česko opět v akci. Oba rodiče pracují, ale nemají ani na ubytovnu. A co udělá českej ouřada? Odebere dítě a rozbije rodinu. Přitom udržet dítě po ústavech vyjde stát tak na 40k měsíčně. Té rodině by pro odstartování stačilo tak 4x méně. Já to tu fakt nenávidím.

Krátce po pondělní půlnoci objevili policisté v Praze 9 v parku spícího bezdomovce, který měl u sebe teprve šestiletého chlapce. Venku dvojice přespávala, protože rodina neměla peníze na ubytovnu.

Policisté si muže i se synem z parku Podviní odvezli na služebnu. Chlapec jim prozradil, že v parku spali už třetí noc. Otec tvrdil, že neměli už ani peníze na ubytovnu. Oba rodiče podle TN.cz ovšem práci mají.

Matka pracuje po nocích v supermarketu, kde vybaluje zboží. Otec chodí do práce přes den. V péči o syna se tedy střídají. I přesto, že oba pracují, je ale z ubytovny vyhodili.

Policisté muži se synem uvařili čaj a dali jim malou svačinu, pro chlapce si ale záhy přijela sociální pracovnice, která si ho odvedla. Celý případ bude i dále řešit policie.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
8645

Diskuse

Obsah vydání | 28. 5. 2015