Moskevská Pravda: Selhání německého vedení: Merkelová se chová jako kurva Washingtonu

16. 3. 2014

čas čtení 5 minut

Protože ani jedna strana si nemůže dovolit válku prohrát, budou použity jaderné zbraně. Vítězem nebude nikdo.

Moskevská Pravda zveřejnila v neděli tento poněkud agresivní komentář. Čtenáře je však nutno upozornit, že moskevská Pravda je v současnosti drsně bulvární deník, o hodně horší než pražský Blesk. Autorem tohoto komentáře je americký ekonom Paul Craig Roberts (nar. 1939), náměstek amerického ministra financí ve vládě Ronalda Reagana a spoluautor Reaganovy hospodářské politiky, tzv. Reaganomics. Je bývalým editorem a přispěvatelem Wall Street Journal a Business Week. Více než třicetkrát svědčil v americkém Kongresu k hospodářským otázkám. Roberts zastává pravicové postoje a byl dlouholetým spolupracovníkem např. amerického Cato Institute. Ač je ostře pravicového zaměření, silně kritizuje neokonzervativce a politiku bývalého prezidenta George W. Bushe.

Washington, za podpory svých poslušných, avšak hloupých loutek z NATO, posunuje ukrajinskou situaci stále blíže válce. Německá kancléřka Merkelová zklamala svou zemi, Evropu i světový mír. Německo je silou EU a NATO. Kdyby bývala Merkelová řekla "Ne" sankcím proti Rusku, ukončilo by to krizi, kterou vytváří Washington, krizi, která zřejmě skončí až válkou.

Avšak Merkelová se vzdala suverenity německého národa a proměnila Německo v provincii amerického impéria. Tak Merkelová a slabé německé vedení rozhodly, že se svět stane obětí války. Němci jsou už obviňováni za první světovou válku a za druhou světovou válku, nyní ponese Německo vinu i za třetí světovou válku.

Washington zvoral svůj ukrajinský puč, a tak Washington přišel o Krym, který Washington chtěl ze všeho nejvíc, aby připravil Rusko o jeho teplovodní námořní základnu v Černém moři. Kromě toho, nepodařené svržení legitimně zvolené vlády na Ukrajině hrozí i tím, že Washington přijde i o ruská města na východní Ukrajině. Jako Krym, východní Ukrajina se skládá z bývalých ruských oblastí, které v padesátých letech Chruščev předal Ukrajině.

Washington se zjevně neúspěšně a zbytečně snaží získat Krym zpět pod svou kontrolu, požaduje, aby Rusko na Krymu zasáhlo a zabránilo Krymu v odchodu z Ukrajiny. Pokud ruská vláda odmítne plnit rozkazy Washingtonu, Washington oznámil, že zavede "škodlivé sankce" proti Rusku. Země EU zpočátku vyjádřily neochotu podpořit Washington, avšak pomocí hrozeb a úplatků nyní si Washington podmanil Merkelovou a přiměl své evropské loutky, aby se připravily k plnění jeho rozkazů.

Washington ví velmi dobře, že hospodářské sankce jsou pro Rusko daleko menší hrozbou než ztráta jeho černomořské námořní základny. Washington také chápe, že Putin nemůže prostě opustit miliony Rusů na východní a jižní Ukrajině a nechat je napospas protiruské a nezvolené vládě, kterou Kyjevu Washington vnutil. Vzhledem k tomu, že Washington ví, že jeho hrozba sankcemi je prázdná, proč jimi vyhrožuje?

Washington prostě chce tuto krizi proměnit ve válku. Neokonzervativní nacisté ve Washingtonu agitují pro válku s Ruskem už dlouho. Chtějí zlikvidovat jedno ze tří dosud existujících omezení (Rusko, Čína, Írán) světové hegemonii Washingtonu.

Washington chce rozbít skupinu BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jihoafrická republika), protože tyto země tvoří samostatný měnový blok a vyhýbají se užívání amerického dolaru.

Rusko bude reagovat na sankce Washingtonu stejnou měrou. Evropské národy a západní banky a korporace utrpí ztráty. Bude to trvat nejméně dva nebo tři roky, než Washington vytvoří prostředky, jak dodávat americký zemní plyn, získávaný metodou fracking a znečišťováním amerických vodních zásob, aby se nahradily dodávky zemního plynu, které Rusko přestane dodávat Evropě.

Západní prostituující se média budou dramatizovat ruskou reakci na sankce a budou démonizovat Rusko, přičemž budou ignorovat, kdo tento boj začal, a budou pomáhat Washingtonu připravit se k válce. Protože ani jedna strana si nemůže dovolit válku prohrát, budou použity jaderné zbraně. Vítězem nebude nikdo.

Všechno tohle je perfektně jasné, stejně jako byl naprosto zjevný důsledek série událostí, které vedly k první světové válce. Nyní jako tehdy lidé, kteří si to uvědomují, jsou bezmocni to zastavit. Vládnou falešné představy. Převládá arogance a hubris. Prohlášení a činy jsou stále nezodpovědnější a pak všichni budeme muset zaplatit peklem.

Kdyby si tohle Američané a Evropané vůbec uvědomovali, vyšli by do ulic a násilně by protestovali proti nadcházející válce, do níž šílenci a zločinci ve Washingtonu chtějí zatáhnout svět.

Namísto toho německá kancléřka, francouzský prezident, britský premiér a západní mediální prostitutky dál lžou: Bylo legitimní, aby Západ ukradl Srbsku Kosovo a aby ukradl ukrajinskou vládu, ale není legitimní pro ruské obyvatelstvo Krymu projevit svou vůli k sebeurčení a navrátit se do Ruska. Washington a jeho loutky z EU mají dokonce odvahu falešně prohlašovat, poté, co svrhly legálně zvolenou vládu na Ukrajině a instalovaly tam vládu nevolenou, že úsilí o sebeurčení Krymu znásilňuje ukrajinskou ústavu, která ale už neexistuje, protože ji Washington zničil.

Zločinecká vláda šílenců ve Washingtonu zatlačila ruského medvěda do kouta. Ten medvěd se ale nevzdá.

Článek v angličtině ZDE

0
Vytisknout
25659

Diskuse

Obsah vydání | 18. 3. 2014