Minuty nenávisti

22. 5. 2012

čas čtení 1 minuta
Ponižování Davida Ratha v přímém přenosu pokračuje. V celé věci vidím, jako občan, celou řadu nejasností. Zatím máme informace jen z reality show, kterou média hrají. Napřed byla zpráva, že Rath má doma pod podlahou třicet milionů. Když se ukázala jako nepravdivá, média o tom pomlčela. V lidové tvořivosti však tato informace zůstala zachována, píše Petr Pospíšil.

Proč státní zástupkyně Bradáčová o případu toliik mluví do médií? Szala se z ní mediální hvězda. A já se ptám, je to v pořádku, když státní zástupce o případu, který je teprve v počátku šetření, tolik mluví? Opět hra pro veřejnost.

Proč byl David Rath umístěn ve věznici v Litvínově? V Praze by byl nebezpečný?

Rozhodně by tam měl blízko k rodině. Už i ta možnost návštěv, kterou má, je projevem šikany.

Budou dnes Davida Ratha předvádět před kamerami v poutech? Chovají se k němu, jako by byl nebezpečný sériový vrah. Znáte jistě román 1984. Máte možnost účasnit se "Minut nenávisti".

V našem státě se hniloba šíří dál. Už i do policie a justice.

Já pořád nemohu pochopit, proč by to Rath udělal. Nemá cenu používat výrok "On to neměl zapotřebí". Stále mám v paměti to, jak ostatní kritizoval za korupční jednání.

Dělal by to, kdyby sám bral? Budete někomu nadávat, že je "černý pasažér", když sám budete jezdit bez platné jízdenky? Rath byl na místě, kde je na něj hodně vidět. Nemůžu tedy pochopit, proč by bral. Stále nevylučuji možnost, že to celé je dobře organizovaná bouda.

Ale, třeba se pletu.

0
Vytisknout
15761

Diskuse

Obsah vydání | 24. 5. 2012