Poznámka k Habermannovu mlýnu

9. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Obávám se, že jste docela opomenul jeden zásadní aspekt tohoto "díla": Jak sám uvádíte, "Ten film je o současnosti, například o pronásledování Romů v České republice. Je to vzdělávací seminář o potřebě tolerance a lidskosti ve společnosti", napsal Jan Šimůnek.

Je mi velice líto, ale ten film v tomto kontextu říká, že informace "o pronásledování Romů v České republice", případně ideologické semináře o toleranci atd. jsou postaveny stejně na lži, jako děj tohoto "ideologicky korektního" filmu. A to je výpověď velmi a velmi neblahá. V jiných článcích na BL pláčete nad vítězstvím Fideszu v Maďarsku (a to naprosto drtivém) a tak nějak mimo vaše zorné pole odplouvá skutečnost, že socialisté lhali, veřejně se k tomu přiznali a odmítali předčasné volby v situaci, kdy dostali hlasy jen a jen na základě lží a zfalšovaných ekonomických výsledků - a právě to naštvalo masy maďarských voličů natolik, že dali opozici tolik hlasů, že má většinu nejen pohodlnou, ale ústavní (a také současné protesty maďarských levičáků jsou naprosto zanedbatelné proti těm, které po provalení se jejich lží ignorovali a ustáli socialisté) .

Obávám se, že zjevné lži na "vzdělávacích seminářích" mohou vést k velmi podobným koncům. Klidně i k vylití dítěte z vaničky spolu s vodou, zašpiněnou lhaním.

0
Vytisknout
12558

Diskuse

Obsah vydání | 10. 1. 2012