V Německu klesla nezaměstnanost na nejmenší míru od sjednocení země

3. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

  • V Německu v prosinci klesl počet nezaměstnaných o 22 000 na 2,888 milionu. Nezaměstnanost je tam nyní 6,8 procent, je nejnižší od doby sjednocení východního a západního Německa. Německá Bundesbanka očekává v roce 2012 růst jen ve výši 0,6 procent, avšak Německo je i nadále nejsilnější evropskou ekonomikou. To je dobrá zpráva pro ČR, protože její vývoz je orientován převážně na Německo. Pokud ovšem Kalousek nezpůsobí v ČR další hospodářský propad svými nesmyslnými škrty.
  • Britský výrobní sektor právě zveřejnil informace o svých nejhorších čtvrtletních výsledcích od doby, kdy hospodářská krize oficiálně údajně skončila. Vývoz nicméně stoupl poprvé od července v prosinci, v důsledku rostoucí poptávky po britských potravinách z Číny, z Německa a z východní Evropy.
  • Ve Španělsku dosáhl počet nezaměstnaných koncem prosince 4,42 miliony. Je to nejvyšší míra od r. 1996, kdy se to začalo zaznamenávat. Nezaměstnanost ve Španělsku dosahuje více než 22 procent. Ve městech to ovšem skoro není vidět - v městech, jako je Barcelona, jsou obchody, supermarkety i drahé restaurace stále plné.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5570

Diskuse

Obsah vydání | 4. 1. 2012