Obrovská ostuda. ČR neumožňuje českým občanům žijícím v Británii hlasovat v eurovolbách

1. 5. 2024

čas čtení 2 minuty
Dostáváme apely, abychom jako občané Evropské unie žijící v Británii nezapomněli hlasovat v nadcházejících eurovolbách. Drtivá většina členských států EU to umožňuje, Česká republika ovšem NE. Neuvěřitelná ostuda. (JČ)

Osobní výzva všem, kteří mohou volit v nadcházejících evropských volbách:

Milý Jane,

Jsme hrdí na to, že se můžeme podělit o nový film Evropského parlamentu, který byl zveřejněn tento týden a který vybízí občany Evropské unie na celém světě, aby hlasovali v nadcházejících eurovolbách:


Když jsem tuto novou kampaň sledoval poprvé, nemohl jsem se ubránit dojetí. Když byl můj maďarský dědeček v roce 1956 konfrontován se sovětskými tanky valícími se na Budapešť, nedokázal by si představit, že jednoho dne v budoucnosti bude jeho poloviční skotský vnuk schopen bojovat proti vzestupu krajní pravice  hlasováním v celoevropských volbách.

 

Stejně tak si nedokázal představit, že mír mezi evropskými národy bude trvat tak dlouho. A byl by hluboce zklamán, že po takovém pokroku se v Evropě najdou lidé odhodlaní vrátit nás zpět do dob demagogie a destrukce.

Tento film obsahuje příběhy, které odrážejí příběhy mé rodiny v různých konfliktech nedávné evropské historie. A je téměř jisté, že v něm bude zastoupena i vaše rodina.

Proto vás žádám, abyste si našli čas a sdíleli ho se svými příznivci, aby mohli svým prarodičům a vnukům připomenout, že mají v těchto volbách využít svůj hlas. Nebo riskovat, že za ně rozhodnou jiní.

Váš


Cal

Cal Roscow je výkonným ředitelem marketingu ve společnosti Best for Britain.

Příští volby do Evropského parlamentu, které se budou konat 6.-9. června 2024, dají milionům občanů EU, včetně těch, kteří žijí ve Spojeném království, možnost odevzdat svůj hlas a pomoci utvářet budoucnost evropské demokracie.

Připojujeme se k Evropskému parlamentu a vyzýváme občany EU žijící ve Spojeném království: využijte svého hlasu - nebo za vás rozhodnou jiní. Pomůžete nám šířit poselství #UseYourVote, abychom zajistili, že každý, kdo má právo volit, tak učiní?

2
Vytisknout
1139

Diskuse

Obsah vydání | 2. 5. 2024