Miroslav Kodet

Narodil se v březnu 1945 v jižních Čechách. O měsíc později už rodištěm procházela demarkační linie mezi Rudou a US Army. Nad jeho kolébkou údajně stáli ruský i americký voják. Kojenec si nezřízeně kadil do plenek před prvním i před druhým, což kupodivu předznamenalo i pozdější politické postoje jeho národa.

Po maturitě na stavební průmyslovce v roce 1963 absolvoval v osudovém roce 1968 ČVUT Fakultu stavební, a potom pracoval jako stavbyvedoucí a připravoval a dozoroval desítky staveb. Posledních léta učil odborné předměty na střední škole a také dekriptivní geometrii na gymnáziu, předmět, který dívky milují stejně, jako Šreka a Filipa dohromady. Dnes už je v důchodu.

Od roku 1991 publikuje převážně v regionálním tisku s občasnými výrony do celostátního. Napsal stovky sloupků, fejetonů a komentářů, měl po několik let v novinách své pravidelné týdenní rubriky. Politicky byl a je - s výjimkou současné závislosti na České správě sociálního zabezpečení - zcela nezařazený. Je militantním swingařem, samozřejmě pouze co se hudebního zaměření týká, a čtenářem.