Souboj mafií v české společnosti?

12. 3. 2011 / Boris Cvek

Myslím, že zásah komanda vojenské policie v České televizi ve stylu zásahu nějaké jihoamerické armády proti tamním narkomafiím, které představují stát ve státě a rozkládají celou společnost, je velmi výmluvný.

U nás je tomu zřejmě tak, že stát ovládaný návzajem znepřátelenými mafiemi korupčníků dělá ozbrojený zásah proti svobodným médiím v jakémsi supertajném případu, kde proti sobě stojí z veřejnosti neznámých důvodů nějaké kartely spojené s Ministerstvem obrany.

Nejprve bývalá ministryně obrany Parkanová odvolá šéfa vojenské tajné služby z důvodu nám nejasného komplotu, potom tento člověk, zbaven mlčenlivosti současným ministrem obrany, svědčí ve sněmovním výboru, jenž následně žádá Parkanovou, aby opustila všechny politické funkce (tedy podle onoho výboru asi nejednala v případu správně).

Nota bene se z Ministerstva obrany již desítky let líhnou nové a nové podezřelé zakázky, v nichž se utrácejí miliardy z kapes daňových poplatníků (a pak není na důchodovou reformu a "musejí" být okradeni chudí, čemuž se říká "pravicové" - přitom je to prachsprostý mafiánský zločin ve stylu komunistů, kteří naše "pravičáky" v normalizaci vychovali k obrazu svému).

Nedávno se v médiích objevila informace o desítkách lidí obviněných na Ministerstvu obrany ze zločinného spiknutí ve věci utrácení peněz daňových poplatníků.

Člověk by řekl, že české vládní mafie se vymkly dosavadní rovnováze a bojují o nové postavení u toků veřejných peněz, jež lze bezostyšně drobilovsky rozkrádat za podpory samotného dvojjediného prezidenta-premiéra Klause a jeho poskoka Nečase.

V takové bitvě se občas zapomene na vnější slušnost a celý hnis vytryskne ven, což se asi stalo v případu zásahu vojenské policie v České televizi.

Zápal boje mezi mafiemi způsobuje, že zapomínají, že v tomto státě je ještě jakási veřejnost, která to všechno platí, a média veřejné služby, jež by měla být nedotknutelná ze strany mocenských zápasů různých mafií.

Ale kdo nás bude chránit před mafiemi? Vojenská policie a tajné služby?

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 11.3. 2011