Tak to prostě chodí?

25. 2. 2011 / Jan Rovenský

Rozumím tomu, správně, že podle Štěpána Kotrby NIKDO NIKDY NIKDE nenese žádnou zodpovědnost za použití zbraní, které dodal někomu jinému? I když věděl, že je to grázl, který je pravděpodobně použije ke zločinům proti lidskosti? Protože tak to prostě chodí? (Doporučuju vám v téhle souvislosti k pozornému prostudování 4. ženevskou úmluvu s dodadkovými protokoly - bude pro vás patrně přkvapením, že se vztahuje i na oběti vnitrostátních konfliktů. Platí přitom pro všechny státy světa, na což dnes správně Kaddáfího upozornilo Rusko).

Rozumím tomu správně, že Štěpána Kotrby západní i ruské dodávky surovin a zbraní fašistickému Německu nelze nijak odsuzovat, protože kdyby je nedodali oni, dodal by je někdo jiný? Protože tak to prostě chodí?

Rozumí tomu správně, že podle Kotrby byly dodávky amerických zbraní Jihoafrické republice OK, protože jinak by je tam dodali třeba Izraelci? Protože tak to prostě chodí? Právě tenhle způsob uvažování vedl k Mnichovu. Protože i tak to prostě chodí.

Pokud se Štěpán Kotrba pokouší legitimizovat zjevné svintstvo reálpolitikou, těžko může mít za zlé komukoliv jinému (včetně jeho oponentů), že to dělá také. Z tohoto hlediska opravdu nechápu, co že jste vlastně měl proti radaru v Brdech.

P.S. Je opravdu hloupé si z toho, co by mělo být (tedy ideálu), konstruovat to, co je (tedy realitu). Ovšem srovatelně hloupé je konstruovat z toho co je (tedy z reality) to, co by mělo být (tedy ideál). Pokud žádnou třetí variantu neznáte, docela vám to nezávidím. :)

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 25.2. 2011