Petice proti exekuční šikaně?

17. 1. 2011

Sleduji debatu na Britských listech o exekuční šikaně v Česku, píše R. Hetmánková. Víte, mě napadlo, jestli byste nemohli odstartovat nějakou petici či akci, která by vládu donutila ten zákon změnit. Ono to trápí spoustu lidí, ale nikdo neví, jak na to.

Kdyby se našel někdo, kdo na to má čas a sílu, určitě bych tu kampaň podpořila.

Pozn. JČ: Z právnického rozboru, který jsme publikovali v pátek, je zjevné, že si lobbistická, parazitická kamarila právníků a exekutorů v ČR prosadila otevřeně nespravedlivý systém, jehož prostřednictvím mohou agresivně parazitovat na občanech. Nespravedlivý a parazitický systém by by bylo možno odstranit pouze v tom případě, pokud by by bylo velké množství občanů ochotno v této věci ve veřejném zájmu začít jednat - a neustat, dokud nebude věc spravedlivě vyřešena.

Odrazovým můstkem k jakékoliv petici či občanské lobbistické akci v této věci by musela být profesionální právní expertiza, asi taková, jakou jsme publikovali v pátek, která by navrhla, i na základě poučení z jiných zemí, kde k parazitickému vydírání občanů právníky a exekutory nedochází, jak zákon opravit. Protože ve slušných demokratických zemích existují proti tomuto agresivnímu parazitismu záruky - zákon hájí občany, ne parazity.

Pokud k odstranění tohoto parazitismu nedojde, je zjevné, že vznikne v ČR podstatný sociální problém, který se bude jen prohlubovat.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 17.1. 2011