Tak tu máme zase Silvestra

31. 12. 2010 / Vítězslav "Vitex" Dvořák

Tak tu máme zase Silvestra. Tak to bude jistě třeba vyrazit do víru velkoměsta, aby to slavení mělo ten správný nádech dobrodružství. Jsem teď na Břevnově a pozváný na oslavu do Vinohrad. Vážně uvažuju o tom, že si to dám pěšky. To pak bude odysea! A co teprve cesta zpět ? Ale to je ještě moc daleká budoucnost a roli tu hraje mnoho faktorů, jako například: teplota, čas nebo promile.

Pokud se vypotácím v pět ráno, tak už bude klid. Ale ještě do první hodiny nového roku, bych tipoval, že bude trvat než i pomalejší jedinci vypálí celou zásobu rachejtliček a bumajzlíků. Nejvíce se obávám, abych nechytil nejakou zbloudilou střelu, jinak to bude jenom názorná ukázka aktuálního stavu úpadku civilizace v zemích českých.

Ono totiž vlastně není ani celkem co slavit. Jenomže lidi nemají v životě moc radosti, takže se rádi chytají takovýchto šidítek. Je to stejný jako když národní mančaft vyhraje v hokeji. Mnoho lidí udělá neskutečný bordel, jenom proto že si vsugerují pocit, že mají vlastně obrovskou radost z něčeho, na čem nemají žádnou skutečnou zásluhu, ale to jim dává v jejích očích svobodu vyvádět jak divá zveř.

Inu, uvidíme ráno. Všude budou kelímky, rachejtle a flašky a vůbec nepořádek ... Zkrátka, význam konce roku a začátek nového se zbytečně přeceňuje.

To jsem se ale nějak rozepsal, pardon a vše nejlepší do nového roku přeje Vitex

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 31.12. 2010