Domácí násilí jako objekt ideologie: Přečtěte si, jak Roman Joch radí Nečasovi

15. 12. 2010

Tisková zpráva iniciativy ProAlt

Iniciativa pro kritiku reforem a na podporu alternativ ProAlt získala z důvěryhodných zdrojů stanovisko Romana Jocha k návrhu Národního akčního plánu boje proti domácímu násilí. Stanovisko bylo adresováno premiérovi Petru Nečasovi. "Stanovisko potvrzuje obavy, které v době Jochova nástupu do funkce vyjádřili lidskoprávní aktivisté. Premiérův poradce bere domácí násilí nikoli jako problém, který by se měl řešit, ale jen jako další příležitost vyjadřovat svou ideologii," komentuje materiál mluvčí ProAlt Jana Glivická.

"Stanovisko prozrazuje zarážející nekompetenci premiérova poradce v základních schopnostech interpretace sociologických dat. Namísto odbornosti prezentuje arogantní sofistiku, která mu umožňuje prohlašovat manželství bez zasahování zvnějšku jako řešení problému domácího násilí. Zapomíná, že situace domácího násilí si nějakou podobu zásahu zvnějšku vynucuje, " uvádí mluvčí Glivická. 

                Publikace neveřejné rady premiérova poradce může samozřejmě vyvolat kontroverze. "S nesouhlasem počítáme. Abychom to ovšem řekli Jochovým vlastním jazykem, veřejnost má právo vědět, zač je z jejích peněz placen. Autorství stanoviska lze doložit mimo jiné jazykovým rozborem textu a jeho srovnáním s publikovanými texty Romana Jocha. Budeme ovšem jen rádi, pokud se Roman Joch od názorů vyjádřených v tomto stanovisku distancuje," komentuje Glivická zveřejnění materiálu.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 15.12. 2010