Bude někdy ČT veřejnoprávní?

7. 12. 2010 / Václav Novotný

Otvírat si televizi a přepnout na kanál ČT začíná být čím dál rizikovější pro zachování vlastního duševního zdraví. Možná by stálo za to dát na obrazovku blikající titulek, podobný, jako je na cigaretách: sledování ČT může způsobit vážné zdravotní potíže. Jen namátkou, co dokázala při pondělku tzv. veřejnoprávní ČT vyprodukovat.

Studio 6

Vyhlašuje anketu, odvolat či neodvolat policejního prezidenta. Položil jsem si otázku, podle čeho se mají posluchači rozhodovat. Udělat si analýzu fungování policie je velice složité. Podíváme-li se na to z pohledu dotažených ( vysvětlených ) kauz, z toho plynoucích prapodivných zakázek, (a ty z Ministerstva obrany jsou jen špičičkou ledovce reality v ČR), s tím spojena otázka, jak jsou státní peníze čerpány, pak máme o fungování státního zastupitelství a policie pochybnosti. Pro takovou anketu by bylo relevantní zveřejnit počet kauz, výši škody, která státu vznikla a důvod, proč je nebylo možné dořešit.

Nic takového media neudělala, i když v rámci boje proti korupci by to bylo logické.

Televize vyzývá diváky k rozhodnutí, ale podle čeho se mají rozhodovat? Buď podle politické orientace (pan Bublan, tomu dal korunu a poslal Johna k ledu, přičemž totéž si již vrabci šeptají ) nebo, jak dalece se jim líbí obličej současného nebo budoucího policejního prezidenta. Boj s korupcí končí, vlastně nikdy nezačal.

ČT přímo ovlivňuje chod státu.

ČT a její hurá.

Bude podepsána ,,deklarace" mimo jiné na dostavbu dalšího bloku jaderné elektrárny Temelín. Občane, vem to pěkně na vědomí a začni:

1) šoupat nohama

2) spořit, protože tuto zajisté výhodnou investici ČR potřebuje.

Podle mého názoru ji nejvíc potřebuje americká protistrana a s prominutím, náš blbý daňový poplatník to zaplatí. Pan Nečas nemá žádné starosti o zhroucení státního rozpočtu.

Vyváženě bych předložil divákům poměr vyrobené energie v ČR s poměrem vývozu, dovozu. Dal bych vyjádření např. Straně zelených, pokud úplně neobrátila a jejím snem se nestala desítka jaderných elektráren v ČR. O to víc je zajímavé zapojování našich špičkových jaderných vědců do tzv. vzájemné spolupráce a to za dovezený ,,šrot" (co zbylo z neuskutečněných investic Westinghouse Electric Company, LLC, nebo že by nešlo o zisk?) v podobě jednoho bloku jaderné elektrárny. Opakováním informace v ČT je postaveno jako dogma. Vypadá to na nejhorší možnost manipulace, kterou by mohla ČT provádět.

Moskva - Polsko.

Návštěva prezidenta Ruska v Polsku. Mohu pochopit, že k takovému setkání není dost informací, a tak je nějaký komentář. Doslova zběsilé je, co k informaci a komentáři se na obrazovce objevovalo. Nacističtí pohlaváři, záběry z války, Katyň. Jde opět o podprahové vsouvání informace divákovi. Slovní informaci zapomeneme za hodinu, obrazovou informaci si zanecháte bez vlastního přičinění a to s negativním emotivním obrazem. Tím neříkám, že by se neměla zveřejňovat historická pravda. Proč o tom píšu? V této logice a podávání podprahové informace by návštěva např. německé kancléřky měla být doplněna záběry z Osvětimi, nacistickým řáděním, vyvražďování židů. U prezidenta Obamy by musely být zveřejněny výbuchy jaderných pum v Japonsku, záběry z korejské a vietnamské války.

Rozpoutání hysterie proti WikiLeaks už nepotřebuje komentář. ČT informuje, pozor, informace jsou zneužitelné teroristy. Jde o stejný scénář "pozor v Iráku jsou jaderné zbraně". ČT vůbec nevadí, že řada zveřejněných informací se dá běžně na internetu dohledat. Zde se dá očekávat, že na americké vlajce konečně přibude pro Nečase další, 51. hvězda.

Bude třeba s tím něco začít dělat. Třeba si stěžovat.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 7.12. 2010