Copak dělá Ivan Langer?

3. 12. 2010 / Petr Jánský

V parlamentních volbách Ivan Langer neuspěl, zafungovala volební očista ODS a zdálo se, že Nečas je rád a může si udělat čárku za splněný slib. Radost voličů netrvala dlouho, neboť novináři zjistili, že Langer dochází 3x týdně za Nečasem. To není dobrá zpráva, to je další důkaz Nečasovy rezignace na změnu a očistu.

Copak asi Ivánek premiérovi nosí? Švestičky ze zahrádky ne. Nejspíš informace o ministerstvu vnitra. Ten, který způsobil neblahý stav resortu, má nejmenší zájem na nějakých auditech, odhaleních, poznáních a nápravě. Mohlo by se totiž zjistit, že ty nemravné peníze, ty automatické mimořádné odměny, ty zlaté padáky a tudíž díru v rozpočtu způsobil právě on.

Nechme na hlavě, ať koná inspekce ministerstva vnitra. Horší je, že Ivánek našeptává premiérovi i způsob, jak z té nepříjemné šlamastiky ohledně policejního prezidenta. Tady už nezbývá než spoléhat, že Nečas je rozumný a spíše než na Ivánka dá na prezidenta Klause.

Prezident dokáže poměřit vládní krizi a její dopady do společnosti s odchodem několika jmen od policie. Doufejme, že na chvíli zapomene na rychlokvašky a dá přednost stabilitě před uspokojením vlastních radovánek.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 3.12. 2010