Medaile

3. 11. 2010 / Petr Jánský

Prezident Václav Klaus vyznamenal loni 28. října Karla Gotta a letos Milana Knížáka. Abych se přiznal, vůbec tomu nerozumím, protože Knížák už léta tvrdí, že Gott neumí zpívat a měl by toho nechat.

Jsou dvě možnosti: 1. buď Gott umí zpívat a pak Knížák umění nerozumí, v tom případě by medaili Gott dostal právem a Knížák neprávem, a nebo 2. Gott neumí zpívat a Knížák to říká dobře, za nepěkný zpěv medaile Gottovi nepřísluší, Knížákovi za pravdu sluší.

Byla by tu ještě možnost třetí, že Knížák Gottovi medaili záviděl. Jak Karlík vztyčil těch 10 prstů, jeden prst patřil Knížákovi. Knížák se urazil a celý rok nepřišel na Hrad na besedu. Až se Klausovi přítele Knížáka zželelo a medali mu udělil i přesto, že umění nerozumí a Karlíka zle pomlouval.

Když bychom vzali v potaz hlas lidu hlas boží, pak Karlíka máme všichni rádi a medaili mu přejeme. Knížáka rádi nemáme, protože je to arogantní sebestředný ješita, co neumí řídit ani auto, natož Národní galerii. Úlevný vzdech se ozve nad Prahou, až půjde Knížák do důchodu (aachhhhhhhh).

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 3.11. 2010