Tak dost!

19. 10. 2010 / Monika Málová

Je toho už opravdu dost, dost negativního, ponižujícího, otřesného, čeho se denně v Britských listech dočítám o seniorech. Lidé, probuďte se! Probuďte se z letargie, jsme přece lidé. Nebo jen stádo ovcí (promiňte mi, milá zvířátka), kteří jdou kupředu za svou potravou a nevidí nalevo ani napravo?

A jéje, opět ti senioři, tak si jistě povzdechne nejeden občan mladší 40 let, nebo politik sledující "atraktivnější" cíl než se zaobírat seniory.

Jak jsem tak studovala kandidátky, málokde jsem viděla program plně se zabývající dříve narozenými občany a jejich potřebami. Nikdo z politiků si neuvědomuje, že je nejvyšší čas, aby to byl prvořadý úkol.

Vždyť do dalších voleb se může počet seniorů zvýšit na dva miliony a to už je nějaká masa lidí potřebující pomoc, důstojné zacházení a oporu ve všech směrech. Téměř jedna pětina českých občanů!

Důchody jsou ubohé, ponižující (za celoživotní práci a výchovu dětí pro tuto nevděčnou společnost), léky a lékařská péče jsou (pro mnohé ), drahé, stále vzrůstá nedostatek pečovatelských domů a domovů pro seniory.

Děti starých rodičů nejsou vychovány, právě jako současná společnost k zodpovědnosti a péči o ně.

Je zapotřebí zřídit organizaci se silným vlivem na patřičná místa. Ne, toto už nejde dále přehlížet, umlčovat, snášet a jenom si o tom číst (jako v detektivce se špatným a předem jistým koncem). Za chvíli se to, co dnes nevidíme, nechceme vidět a neslyšíme, dotkne právě nás. . .Člověče! Přemýšlej a jednej, než bude pozdě.

Pozn. JČ: Zdá se mi, že se tento problém vyřeší sám. Senioři totiž mají ve volební systému stále sílící hlas. Zanedlouho se o jejich podporu budou muset politikové ucházet, protože budou vážně rozhodovat v české politice o všem. Musejí se ovšem vydat k volebním urnám...

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 19.10. 2010