Úporná nenávist vůči muslimům, šířící se z KDU-ČSL v Mladé Boleslavi, je deprimující

18. 8. 2010 / Lukáš Lhoťan

Jakmusí být každému čtenáři zjevné, písemné projevy představitelů KDU-ČSL v Mladé Boleslavi jsou směřovány záměrně proti muslimům, a to jak k těm kteří se aktuálně přistěhovali, místním konvertitům, tak těm, kteří se teoreticky mohou někdy přistěhovat. Je tedy zřejmé, že tyto osoby uvažuji ve vztahu k muslimské komunitě, jak i jednotlivcům, konfliktně. Hovoří o tom, že jsou s nimi v konfliktu. A označuji VŠECHNY muslimy za zlo a nebezpečí.

Osoby z KDU¬-ČSL v Mladé Boleslavi otevřeně hovoří o tom, že jejich odpor proti muslimům, jako entitě tvořící součást české společnosti, je motivován také ideologicky a to tzv. "křesťanstvím" (byť mnozí voliči KDU-ČSL a křesťané s nimi nesouhlasí).

Podle jejich výroků soudě, tyto osoby z KDU-ČSL v Mladé Boleslavi věří v existenci údajného konfliktu mezi muslimy a křesťany jako konfliktu ideologického. Tento hypotetický konflikt osoby z KDU-ČSL v Mladé Boleslavi považují za "svatý" boj.

K Mladým křesťanským demokratům bych poznamenal pouze toliko, že tato organizace byla až do roku 1998 pevnou součásti KDU-ČSL a dnes sice je registrovaná jako "nezávislá" organizace, ale je spojena s KDU-ČSL formou smluv a závazků například ustanovením že "členové Mladých křesťanských demokratů nemohou být členy jiné strany, než je KDU-ČSL. Mnozí mladí křesťanští demokraté jsou členy KDU-ČSL, mezi jinými též David Macek, místopředseda strany v letech 2006-2010." ( zdroj ZDE).

Velmi nás znepokojuje, že osoby z KDU-ČSL v Mladé Boleslavi záměrně indoktrinují náboženskou nesnášenlivosti členy i nečleny MKD v dospívajícím věku. Tato netolerance je v dnešním globalizačním věku doslova neuvěřitelná. Jak může někdo v demokracii zakazovat náboženství?

K samotnému prohlášení KDU-ČSL Mladá Boleslav "KDU-ČSL nedovolí islamizaci Mladé Boleslavi" (Zdroj: ZDE ) cituji některá nepravdivá a manipulační tvrzení:

"Přibližně před rokem však médii proběhla debata o stavbě mešity, tedy sakrální stavby s vysokou věží, tzv. minaretem, odkud by občany svolával k modlitbám muezín."

Nikdo z představitelů Islámské nadace v Brně neřekl, že má byt vybudován minaret kvůli svolávání k modlitbám, pouze předseda nadace odpověděl na otázku "jestli by mešita měla minaret, že to je možné, ale není to hlavní záměr muslimů."

"V islámské tradici platí, že právě minaret je symbolem vlády muslimů nad daným územím."

V islámské tradici není nic co by přikazovalo, že "minaret je symbol nadvlády nad územím". Minaret je kulturní zvyk kvůli svoláváni k modlitbě, který byl okopírován po smrti proroka Muhameda od křesťanů a zakomponován do muslimské kulturní tradice. I v samotných muslimských zemích je spousta mešit, které minaret nemají.

Osobně si myslím, že o "toleranci" "demokratičnosti" a "humanitě" členů KDU-ČSL Mladá Boleslav vypoví text na jejich webových stránkách "Jsme na černé listině českých muslimů" ( zdroj: ZDE ) Z celého textu mam pocit, že jeho autor má potřebu nutně někoho nenávidět ať již to jsou muslimové nebo někdo jiný. Cely jeho text na mně dýchá až neuvěřitelnou podobnosti s manifesty středověkých inkvizitorů a křižáků. Ze samotného textu je jistě nepochybné, že autor se vzhlíží v křížových taženích a svatých válkách středověké církve vůči muslimskému světu.

Podle pana Václava Davida v ČR islamofobie a nenávist vůči muslimům neexistuje. Asi těžko čekat, že by sám byl schopen racionálně zvážit své jednáni a jednáni osob vyznávajících stejnou ideologii a uznat, že je špatná a nenávistná.

Osobně mi je líto, že někteří členové KDU-ČSL takovýmto vystupováním učinili z této strany náboženský odvar neonacistických a extremistických stran a svým dovoláváním se křesťanství ve jménu náboženské netolerance poškozují obraz Ježíše Krista. Čtenář by měl také uvážit, jestli větši hrozbou než muslimští radikálové nejsou ti, kteří ve jménu boje proti muslimským radikálům chtějí zrušit demokratické normy a základy konfesní plurality, které si Evropané po staletích boje s náboženskými dogmatiky vydobyli a vytvořili na základech antického světa.

Možná by nebylo od věci konfrontovat stranu KDU-ČSL s postoji některých jejich členů a osob veřejně za ně vystupujících a v případě, že tato strana neučiní kroky proti takovéto prezentaci její politiky, podat na ni návrh na zrušení kvůli politice porušující základní listinu práv a svobod občana a ústavu České republiky (jako to bylo učiněno v případě Dělnické strany).

Naše občanské sdružení je zaměřeno na monitorováni, studium, analyzováni islamofobie a xenofobie a výměnu zkušenosti s domácími i zahraničními organizacemi a státními institucemi. Naším cílem je pořádat diskuze a podporovat diskuze na kontroverzní témata týkající se muslimů s cílem objasnit české veřejnosti jejich podstatu. To jsem již mnohokrát realizovali například promítáním filmu Fitna a diskuzi s muslimy na jeho téma, nabídkou veřejné diskuze pro G. Wilderse apod.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 18.8. 2010