Do svého seznamu...

31. 3. 2010 / Jan Rovenský

... "militaristických agitátorů ex post" si, pane Mikulo, zařaďte mimo jiné i Roberta Fiska, Johna Simpsona a vlastně každého, kdo:

  • upozorňoval na utrpení obyvatel Gazy při poslední izraelské agresi,
  • kritizoval zbytečná úmrtí civilistů při bombardování Srbska (píšu schválně zbytečná, protože při samotném bombardování byla zjevně dána přednost bezpečnosti vojáků NATO před civilisty - při útocích prováděných z menších výšek by byl počet civilních obětí nevyhnutelně nižší - takže Foldynova argumentace zas tak absurdní není),
  • nesouhlasil s vůči civilistům veskrze bezohlednou operací Američanů ve Falúdže (a jinde v Iráku a Afghánistánu) a Rusů v Grozném (a jinde na Kavkaze)
  • et cetera ad libitum.

Ti všichni (včetně mě) si kupodivu myslí, že úmyslné zabíjení civilistů (ke kterému i v Sarajevu prokazatelně docházelo) je válečný zločin, který slušní lidé netolerují ani neomlouvají, a to bez ohledu na politická hlediska. Imperialistického mi na tom, s odpuštěním, nepřijde ani zbla. Jinak by tomu samozřejmě bylo, kdyby pan Čihák zpochybňoval vraždění a etnické čištění, jehož se vůči Srbům dopouštěli i Bosňáci (především však Chorvati).

S přátelským pozdravem "Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla."

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 31.3. 2010