Sprosťárna nejvyššího kalibru

23. 1. 2010 / Michal Hašek

Včerejší "vyhazov" děkana lékařské fakulty MU Brno, předního českého onkologa prof. Jana Žaloudíka pro "nadbytečnost" z Masarykova onkologického ústavu, který více než 20 let pomáhal budovat a vést, je sprosťárna nejvyššího kalibru. Její vykonavatel, nynější ředitel MOÚ prof. Vorlíček, tím ztratil lidský i morální kredit, i když dle mého názoru jednal pod tlakem exponentů ODS, kteří jej bez výběrového řízení do čela MOÚ v létě 2008 dosadili, tedy dua Julínek - Šnajdr.

Vyzývám ministryni Danu Juráskovou, aby se okamžitě osobně seznámila s personální situací v MOÚ a sdělila veřejnosti, jaké závažné důvody vedly ze dne na den k organizační změně a vyhození prof. Žaloudíka z MOÚ. Pokud není pouhou prodlouženou rukou pánů Julínka a Šnajdra, snad najde odvahu zastavit tuto trapnou ostudu, která jinak padá na ministerstvo zdravotnictví, jakožto zřizovatele MOÚ Brno. O celé věci budu informovat také předsedu vlády Jana Fischera.

Na závěr dodávám, že prof. Žaloudík se pravděpodobně letos na podzim utká v senátorských volbách s Tomášem Julínkem. Musím se logicky ptát, kdo a proč se bojí prof. Jana Žaloudíka?

Auto je hejtmanem Jihomoravského kraje za ČSSD a předseda Asociace krajů

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 22.1. 2010