Vyhrožování "pana Bukovského"

22. 10. 2009 / Martin Řezníček

◄ Policisté lustrující Martina Řezníčka před izraelskou ambasádou v Praze ►

Jmenuji se Martin Řezníček a bydlím v Praze.

Mj. jsem Čech a jsem muslim -- ale k věci.

Dne 9/10/09 jsem se zúčastnil NAHLÁŠENÉ a POVOLENÉ demonstrace před izraelskou ambasádou.

V domnění, že jsem svobodný občan, jsem natáčel demonstraci a izraelskou ambasádu. Zhruba po 10 minutách natáčení ke mně přišli dva uniformovaní policisté s jedním tajným a vyzvali mě, abych předložil občanský průkaz. Dotázal jsem se na důvod mé lustrace a jeden policajt mi odpověděl, že důvodem je mé natáčení "chráněného objektu". Tím zřejmě mysleli izraelskou ambasádu.

Po kontrole oba policajti odešli i s mužem v civilu. Příběh lustrace před izraelskou ambasádou má pokračování:

Ve čtvrtek 14. 10. 2009 mi zatelefonoval jakýsi pan "Bukovský" (ČÍSLO TELEFONU PANA BUKOVSKÉHO JE [...]) a představil se jako zaměstnanec ministerstva vnitra ze sekce Integrace cizinců. Říkal mi, že ví o tom, že se angažuji pro integraci muslimů do společnosti apod. - a že by si rád se mnou popovídal u kafe, jestli bych se s ním nechtěl sejít.

Domluvili jsme se tedy, že se sejdeme tento čtvrtek na místě, které on navrhuje - v jakési kavárně na Florenci v ulici Křižíkova.

Ještě ten den jsem tuto událost konzultoval s okruhem mých známých mj. i zaměstnancem MV. Všichni mi řekli, že je tento kontakt jaksi podivný, ať si dám pozor.

V pondělí 19. 10. Jsem zavolal panu Bukovskému zpět na číslo, ze kterého mi volal, ať se mi konkrétně představí a dá mi na sebe reference.

V tu chvíli z něj vylezlo že není zaměstnancem ministerstva vnitra, ale že je z jiné bezpečnostní složky (z toho jsem pochopil že je zaměstnancem BIS) - a že by rád se mnou hovořil.

Domluvili jsme se tedy, že mu ve čtvrtek ráno zavolám a dohodneme se. Nakonec jsem panu Bukovskému poslal SMS ku že se s ním scházet nebudu.

Ještě dnes 21. 10. 2009 ve 14 hodin mi pan Bukovský volal zpátky, s tím že se potřebuje se mnou sejít - já jsem řekl, že se s ním nesejdu...

...a pan Bukovský přitvrdil - že mě nechá předvést na policii apod. Když jsem mu řekl ať mi teda pošle obsílku, pan Bukovský začal vyhrožovat že je v jeho moci pro mě poslat třeba v noci policii - čímž mi chtěl naznačit, že mne bude prostě šikanovat, pokud nepřistoupím na jeho podmínky.

Tímto tedy podávám stížnost na vašeho zaměstnance, který vystupuje jako pan Bukovský pro jeho nezákonný postup -- nátlak, vydírání policejní perzekucí -- bezdůvodným zatýkáním apod.

Současně vám oznamuji, že jsem se obrátil na některé poslance z ČSSD (jako můj otec -- člen Parlamentu od roku 2002, tak i já jsem členem ČSSD) -- zejména na poslance z výboru pro kontrolu BIS a na další organizace, které se zabývají ochranou lidských práv a svobod a na média.

Očekávám tedy vaše písemné vyjádření -- či vysvětlení těchto nezákonných metod.

V Praze dne 21/10/09

Martin Řezníček

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 22.10. 2009