Normalizační rétorika

27. 6. 2009 / Vojtěch Žítek

Po přečtení článku Štěpána Kotrby "Chamtivost hejna trpaslíků" jsem zůstal v úžasu nejen nad jeho obsahem, ale i nad hrubě normalizační rétorikou.

Nevím odkud pramení autorova zášť ke kulturním periodikům... odmítlo snad některé z nich v minulosti publikovat jeho výplod? Přijde mi, že totiž hledá odtoky ze státního rozpočtu právě tam, kde jsou nejmenší, navíc jmenované tituly patrně ani nedržel v ruce, píše čtenář Vojtěch Žítek.

Například "malonákladový" časopis Umělec s 10 000 výtisky je vydáván také s podporou od zahraničních vlád, "kapitalistických" bank a distributorů, které jsou si na rozdíl od pana Kotrby vědomy nepeněžitého přínosu podobných podvratných periodik. Stačilo by si jen přečíst to o čem, "sakra", píšu.

Pitoreskní státní výdaje na kulturu v ČR velmi klesly a systém pak dodělá oslabené iniciativy (např. včera zavřela Galerie Hygienická stanice). Páně Kotrbovo přání, aby všichni "chcípli", se tedy dávno plní a autor se již účastní oblíbené soutěže v kopání do mrtvol. Přeju mu v ní mnoho zdaru.

Svět bez příživnických časopisů pro "vrstvy" bude tak hlaďounce unifikovaný, prostě unisex praktický, těším se! Co vy ?

Na čtenou,

Vojtěch Žítek

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 26.6. 2009