Surovost a bezohlednost dnešního světa

11. 6. 2009

Otřásl mnou dnes článek "Tahle země není pro starý" pana Martina Škabrahy, píše čtenář Drahomír Stanke.

Vítejte ve světě, kde se manifestující staří lidé perou s omladinou házející vajíčky. Vítejte ve světě, kde se populisticky snižují příspěvky do zdravotního a důchodového pojištění, abychom momentálně prý do své kapsy získali nějakou stokorunu měsíčně navíc. Nikdo už ovšem nehledí na to, že po nějaké době nám bude tvrzeno, že sociální služby se budou muset omezovat, protože na ně nejsou peníze.

Vítejte ve světě, kde staří jsou nuceni odcházet do důchodu stále později, ale na druhé straně nikdo jejich práci nechce a mladí přitom zoufale shánějí práci a pobývají doma na příspěvcích. Vítejte ve světě, kde je nám tvrzeno, že všichni můžeme být boháči, jen se snažit. Kde se ohled na celou společnost už dávno nenosí, kde je důležité nahrabat pro sebe bez ohledu na okolní. Vítejte ve světě, kde možná jednou budou staří podle dnešních sci-fi filmů milostivě utrácení nebo se budou zúčastňovat soutěží o další rok života. Vítejte ve světě fungujícím podle představ takových pravicových stran jako je naše ODS.

Po přečtení článku pana Škabrahy se vlastně začínám těšit, že už na tomto světě zase tak dlouho nepobudu a začínám pochybovat o tom, zda bylo dobře, že jsme na tento svět přivedli naše děti. Už také zcela chápu, proč oni nemají své děti. Vždyť přivést do tohoto světa nového člověka je vůči němu vlastně obrovská surovost a bezohlednost!

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 11.6. 2009