Manipulace  s  policejním  Iskaderem

"FOR IMMEDIATE RELEASE!!!!!!!!"

Manipulaci s "policejním Iskanderem" Gruzínci rozesílají evropským politikům

17. 8. 2008 / Štěpán Kotrba

V boji Guzie a Ruska začala další fáze propagandistické války. Úředníci gruzínského ministerstva zahraničí a gruzínští politici rozesílají evropským politikům dokumenty, které mají ovlivnit jejich rozhodování. Falzifikáty... Bohužel se domnívají, že všichni na západ od Tbilisi jsou idioti. Pod názvem "Iskander v Poti" totiž zaslali snímek trosek nosiče Točka, nejspíše shozené na gruzínské policejní auto z náklaďáku.

Příjemcem tohoto gruzínského vládního podvodu, který odeslala vedoucí gruzínské delegace v Radě Evropy Mamuka Jgenti a její asistent Levan Paitchadze z oficiální adresy gruzínské delegace pod titulkem "FOR IMMEDIATE RELEASE!!!!!!!!", je českým členem Parlamentního shromáždění Rady Evropy a jeho totožnost je redakci známá.

Iskander to není a nemůže být vzhledem k materiálu, průměru, tvaru a usazení směrových křídel střely. Iskander-E (NATO SS-26 'Stone') není plechový, ale je vyroben ze speciálního uhlíkatého kompozitního materiálu pohlcujícího radarové záření, křidélka má až na konci těla rakety těsně u trysek, je 7,3 m dlouhý, má průměr 0,92 m. Střela odpálená z raketového systému 9K79 Točka (NATO SS-21 'Scarab A') či 9K79-1 Točka-U (NATO SS-21 'Scarab B') pod názvem 9M79 či 9M79-1 je plechová, váží 2010 kg, její hlavice 9M123F (vysoce explozivní) či 9M123K (kazetová submuniční) má váhu 482 kg, křidélka nosiče má necelého půl metru od konce těla a trysek, délka celé rakety s hlavicí je 6,4 m, průměr těla rakety je 0,65 m. Gruzínský manipulátor si nevšiml, že trysky rakety, která měla přiletět odněkud z ruských pozic, míří na zeď, která je netknutá a dokonce neočouzená. Raketa při dopadu necouvá... Nerozebere se sama - poslední, téměř metr dlouhý díl rakety s manévrovacími křidélky přitom na fotografii chybí. Ani skleněné tabulky v oknech policejní stanice nejsou vytlučené. Ani žárovka nad dveřmi policejní stanice není poškozená a svítí... Vzhledem k dopadové rychlosti rakety Točka 1.8 km/s resp. 6480 km za hodinu (a rakety Iskander 7560 km za hodinu) a váze několika set kilogramů i při spotřebovaném palivu, je naprosto nemožné, aby takto dopadla do blízkosti jakékoliv budovy - bez fatálních následků. Žádný kráter, žádné trosky, žádné střepiny, žádné zborcené zdi, žádná exploze zbytků paliva.

Ani zadní okno policejního auta není poškozené. Ani okna policejní stanice nejsou vytlučená... Nic. Jen žlutá páska, ukazující na místo činu a policejní "vyšetřování". A tunová troska, shozená na kapotu policejního auta Lada 4x4 nejspíš z nějakého náklaďáku či jeřábu. Nebo spadlá ze střechy policejní stancie :-) Prostě - primitivní manipulace připravená někým, kdo propadal z fyziky už v páté třídě obecné školy a osmou nejspíše nedokončil. A pak mi říkejte, že policajti jsou inteligentní...

podrobnosti o raketě SS-21 'Scarab' (OTR-21/9M79 Točka) ZDE

Lukáš Visingr: Iskander: Scud pro 21. století ZDE

vysoké rozlišení fotografie, odesílané z gruínské kanceláře Parlamentního shromáždění Rady Evropy ZDE

16.8.2008 Štěpán Kotrba: Jak probíhá v praxi fotogenická manipulace války ZDE

16. 8. 2008, Karel Dolejší: Odpálilo Rusko taktické rakety na tři místa v Gruzii? Ministerstvo vnitra v Tbilisi vydává pomačkaný plech za kompozitovou raketu Iskander ZDE

Související články