7. 6. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
7. 6. 2006

DOKUMENT

Objektivita České televize a Kubiceho předvolební kompromateriály

Blanka KOSINOVÁ, mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu: Ta utajená část obsahuje jednak informace, které už jsme prověřili, a také informace, které teprve prověřovat chceme.

Jak pojala instituce mediální veřejné služby Česká televize předvolební diskuzi o kauze, vyvolané cíleným zveřejněním utajené části Kubiceho zprávy na serveru jiné instituce mediální veřejné služby, Českého rozhlasu, přináší přepis pořadu Události, komentáře z 30. 5. 2006.

Kauza biolíh

ČT 1 | 30.5.2006 | 22:30 | pořad: Události, komentáře

Jan NĚMEC, moderátor: Kvůli kauze biolíh na sebe dnes tvrdě zaútočily ČSSD a ODS. Sociální demokraté tvrdí, že ODS zneužívá policii a jejím prostřednictvím chce zvrátit volební výsledek. ODS to odmítá. Pokračoval tak střet po včerejším projednávání kauzy v bezpečnostním výboru sněmovny, kde šéf policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice předložil poslancům zprávu, že práci jeho podřízených ovlivňují politické tlaky. Konkrétně vyšetřování aféry s biolihem a vraždy podnikatele Mrázka.

Daniel TAKÁČ, redaktor: "Je to série smyšlenek, které mají bez důkazů kriminalizovat politické odpůrce ODS," tvrdí ČSSD o materiálu, který Kubice poslancům přinesl. Ovlivňování vyšetřování Paroubek odmítá. ODS podle něj používá pučistické metody.

Jiří PAROUBEK, premiér, předseda strany - ČSSD: To, co se tady stalo, je politický gangsterismus, zákeřnost, zbabělost, sarajevský syndrom, podraz.

Mirek TOPOLÁNEK, předseda strany - ODS: Za této situace nese plnou zodpovědnost samotná ČSSD a její představitelé, kteří se zapletli do korupce a stali se součástí organizovaného zločinu, včetně nájemných vražd.

Daniel TAKÁČ, redaktor: Paroubkovo obvinění považuje ODS za absurdní a zoufalé. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu nechce nijak komentovat, jaké informace poslancům předal, za svými zjištěními si ale stojí.

Blanka KOSINOVÁ, mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu: Ta utajená část obsahuje jednak informace, které už jsme prověřili, a také informace, které teprve prověřovat chceme.

František BUBLAN, ministr vnitra - nestraník: Žádná z těch informací nebyla doprověřená, jsou to informace, které získali při domovních prohlídkách u různých mafiánů.

Petr HÁJEK, mluvčí prezidenta ČR: Prezident republiky nechce těsně před parlamentními volbami do takto závažné kauzy vstupovat. Bezprostředně po volbách požádá předsedu vlády, případně další relevantní osoby, aby ho informovali o postupu vyšetřování.

Daniel TAKÁČ, redaktor: Lidovci se po jednání poslanců nechali slyšet, že závěrečné hlasování bylo čistě politické. O fakta podle nich nešlo. Komunisté nepohybují o tom, že informace unikly z policejního útvaru, a proto Kubicemu nevěří. Obě strany ovšem požadují důsledné vyšetření.

Vojtěch FILIP, předseda strany - KSČM: Ten, který přinesl tu kauzu, o ní věděl dlouhou dobu, přinesl jí až těsně před volbami.

Miroslav KALOUSEK, předseda strany - KDU-ČSL: Nemám žádný důvod podezírat elitního a bezúhonného policistu z politického spiknutí.

Daniel TAKÁČ, redaktor: Ve vedení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se nic nemění. Policejní prezidium dnes oznámilo, že tým Jana Kubiceho bude i nadále prověřovat případy pronikání organizovaného zločinu do státní správy.

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Utajovanou policejní analýzu včera na Internetu zveřejnil Radiožurnál. Ve zprávě se mimo jiné mluví o korupci při zadávání zakázek ve státních podnicích i o možném pozadí vraždy podnikatele Mrázka. Podle policejní zprávy za ní může stát přítel premiéra Jiřího Paroubka Václav Kočka. Ten to ale označil za nehorázný nesmysl.

Jiří HYNEK, redaktor: Zpráva, kterou od elitních detektivů dostali poslanci, upozorňuje například na korupci několika policistů protikorupční jednotky. Ti byli podle utajené analýzy ve spojení s expremiérem Grossem.

František BUBLAN, ministr vnitra - nestraník: Jsou to informace jaksi uměle vytvářené, aby informátor získal určitou jakoby hodnotu, protože víme moc dobře, jak se informace získávají. A většina detektivů s nimi ani moc příliš nepracuje.

Jiří HYNEK, redaktor: V analýze jsou také obsahy listin po zavražděném Mrázkovi nalezené při prohlídce u podnikatele Pitra. Podle nich o plánu zavraždit Mrázka mluvil Paroubkův známý Václav Kočka. Ten může podle analýzy dokonce za vraždou stát. Kočka, organizátor Matějské pouti, se ostře ohradil, tvrdí, že jde o desinformaci, která poškodila celou jeho rodinu.

Václav KOČKA st., organizátor Matějské pouti: Já si to nedovedu ani vysvětlit normálně, já to nedovedu ani pochopit. V životě jsem neviděl žádnýho Mrázka, nikoho.

Jiří PAROUBEK, premiér - ČSSD: Mě nepřekvapuje, když jsem si tady přečetl noviny, že pánové Pitr, Krejčíř nebo Mrázek na mě vyráběli takzvaně kompromitující materiály.

Jiří HYNEK, redaktor: U Pitra byly podle zprávy nalezeny blíže neupřesněné listiny, ve kterých se mluví o připravované vraždě policejního důstojníka Janíčka. Podle materiálů za ním měla stát pražská advokátka Rejholcová, Pitrova právní zástupkyně.

Tomáš PITR, podnikatel: A tohle všechno policie odnesla, ale já jsem to nikdy důkladně nestudoval, takže přesně nevím, co odnesla.

Jiří HYNEK, redaktor: V utajované analýze jsou také zmínky o korupci týkající se státního podniku Lesy České republiky, Čepro nebo kauzy biolíh. Zpráva hovoří také o vyšetřovacích verzích Mrázkovy smrti. Premiér Paroubek řekl, že požádá nejvyšší státní zástupkyni Veseckou, aby vyhodnotila, zdali zveřejněním utajovaných materiálů někdo neporušil zákon.

BESEDA

Jan NĚMEC, moderátor: A ve studiu už je Sabina Slonková, redaktorka Aktuálně.cz. Dobrý večer.

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Dobrý den.

Jan NĚMEC, moderátor: Jaroslav Kmenta, redaktor Mladé fronty DNES. Dobrý večer.

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Dobrý večer.

Jan NĚMEC, moderátor: A redakční kolega Jiří Hynek. Dobrý večer i tobě.

Jiří HYNEK, redaktor ČT: Dobrý večer.

Jan NĚMEC, moderátor: Základem toho projednávání ve sněmovním výboru, respektive to, proč pan Kubice šel do branně-bezpečnostního výboru, bylo tvrzení, že premiér, policejní prezident a ministr vnitra chtěli utlumit nějakým způsobem vyšetřování. Vyplývá to podle vás a pro vás z té zprávy, kterou předložil?

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Tak já myslím, že ještě je potřeba uvést na začátek, že pan Kubice výslovně nejmenoval, kdo konkrétně ovlivňuje. On mluvil o politickém tlaku. Konkrétně totiž ta jeho zpráva žádné jméno neobsahuje. Nicméně jsou tam jisté náznaky, které nasvědčují tomu, že vyšetřování kauzy biolíh i smrt, vraždu podnikatele Mrázka provázejí nestandardní okolnosti a nestandardní kroky státních úřadů a osob, které mají kontakty na politické špičky.

Jan NĚMEC, moderátor: Jinými slovy, vy byste tam ten politický tlak cítila, nebo ne?

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Já bych ho tam cítila, byť tam není konkrétně ukázáno na konkrétního člověka.

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Já si myslím, že důležité je vědět, že pan Kubice řekl na branně-bezpečnostním výboru naprosto jednoznačně důležitou větu, že policejní prezident Husák za ním jednou přišel, asi před měsícem, a řekl mu, že přichází právě od pana premiéra Jiřího Paroubka a že ten vydal v podstatě nějaký takový pokyn a že služba by neměla prezentovat tu kauzu biolíh a kauzu Mrázek tak, jak ji prezentuje, a měli by ji utlumit. To je jedna z klíčových záležitostí, která tam je.

Jan NĚMEC, moderátor: Nevidíte to třeba jako tvrzení proti tvrzení?

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Bylo by dobré, kdyby policejní prezident a ministr vnitra prostě řekli pravdu a pan Paroubek taky, jestli je pravda, pokud se něco takového odehrávalo.

Jan NĚMEC, moderátor: Já shrnu vaši analýzu, kterou jste dnes zveřejnila, a vás oba pak poprosím o komentář. Takže analýza Sabiny Slonkové, zhruba když to shrnu. Zprávy Jana Kubiceho ..., ta zpráva dokazuje, že mafie prorostly do státní správy, nedokazuje, že politici ovlivňovali vyšetřování těch kauz. Jsou to jenom náznaky. Informace, kdo stál za vraždou Mrázka, je neprokazatelná, a informace z materiálů nalezených u Pitra nelze o nic dalšího opřít. Souhlasíte s tím, nebo byste třeba tu analýzu nějakým způsobem poopravili?

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Já bych možná ještě jenom doplnila. To ovlivňování, ono asi těžko můžeme předpokládat, že skutečně nějaký politik zvedne telefon a bude přímo on osobně ovlivňovat nějaké vyšetřování. Z toho, co popisuje Kubice, i co provázelo jiné případy, o kterých se třeba teď nemluví, tak to je vždycky v zákulisí. Takže prokazovat konkrétní vinu konkrétnímu člověka je velmi složité.

Jan NĚMEC, moderátor: A teď, pánové, váš ...

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Já si myslím, že tam jsou velmi dobře zpracované důkazy o tom, jak prorůstá organizovaný zločin do státní správy, a to v případě ..., je to ukázané na příkladu pana Vybírala, olomouckého lobbyisty z ČSSD, jeho styky se soudcovskou mafií, jeho provázání do státní správy na poradce nebo ředitele kabinetu ministra práce a sociálních věcí pana Škromacha a podobně. To je velmi, si myslím, že to je záležitost, které se dá velmi dobře věřit. Pak je tam ještě druhá věc, která je tam dobře rozpracovaná, to je osoba pana Pavla Přibyla, kde je z toho naprosto zřetelné, jak on se snažil kontaktovat některé lidi a oslovovat je v souvislosti se zastavením vyšetřování těch lidí z toho ÚOZ. Pak tam jsou skutečně povídačky z ulice a ty si myslím, že byla chyba, že tam pan Kubice vůbec dával.

Jan NĚMEC, moderátor: Jiří?

Jiří HYNEK, redaktor ČT: Já si myslím, že ta zpráva vypovídá taky o nedobrém stavu v policii, o jakémsi prorůstání lobbyistických skupin napojených na politiku do české policie a o naprosto, řekl bych, nestandardním jednání některých elitních policejních ředitelů, kdy se šéf Útvaru pro odhalování korupce domlouvá v podstatě s civilní osobou, že se dostaví k němu na útvar tak, aby nebyla zaznamenána. Nikdo neví, o čem si povídají. Oni to zlehčují, že šlo o fotbal, ale v podstatě oni se vždy domlouvají jakousi kódovou řečí. Tak kdyby šlo jenom o fotbal, tak asi by nebylo potřeba to takto zastírat. Já si myslím, že samozřejmě za tento nedobrý stav policie, kdy v podstatě podle mého názoru je i paradoxní, že korupční aféry řeší Útvar pro odhalování korupce a nikoli ..., respektive Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a ne ty útvary, které jsou pro to určeny, svědčí o tom, že v podstatě není v policii v současné době mnoho vůle vůbec se korupcí zabývat. A je to zřejmě dáno tím, že jaksi tu policii s příchodem nového policejního prezidenta ovládla jakási klika známých Středočechů, kteří se v podstatě potkávají v různých složkách. Jsou to jakýsi kamarádi, což je dokumentováno i tím, těmi kontakty pana Přibyla nejen na šéfy těch elitních složek, ale i na prezidenta Husáka.

Jan NĚMEC, moderátor: Jak v dokumentu odlišíte vy jako novináři vašeho zaměření na bezpečnost to, co je pro vás nezpochybnitelné, z toho, co třeba může být záměrná desinformace, desinterpretace a tak dále? Sám jste třeba říkal, že jsou tam věci, o kterých nepochybujete, a pak třeba nesmysly.

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Tu zprávu je právě potřeba číst podle toho, jakým ty jednotlivé informace, jakým způsobem ty jednotlivé informace vznikaly, protože ta první pasáž se věnuje kontaktům lobbyisty vybírala a ta stojí v podstatě na zjištěních samotné policie podpořené odposlechy. Takže tam důvěryhodnost těchto informací je vyšší než ta závěrečná pasáž, která se věnuje údajům, které byly nalezeny při domovní prohlídce u podnikatele Tomáše Pitra, kdy v podstatě jsou tam jenom nashromážděné základní údaje, co tam bylo nalezeno, ale není k tomu už žádný, žádný relevantní důkaz, žádná relevance toho, na kolik to jsou výmysly, kde se ty informace vůbec vzaly, a to jsou podle mě věci, s kterými bychom měli všichni zacházet velmi opatrně.

Jan NĚMEC, moderátor: Co včerejší námitka ministra vnitra, že kdyby něco bylo prošetřené a natolik závažné, státní zástupci by konali, že to tedy není jenom ve složkách té policie?

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Nerozumím.

Jan NĚMEC, moderátor: Ne, rozumíte mi, že vlastně když mluvíme o tom, že něco je závažné, někdo to utlumuje, tak přeci to dozorují ještě státní zástupci. Proč ti by třeba nekonali, kdyby tam skutečně byly ty náznaky a tendence k útlumu?

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Ředitel ÚOZ, pan Kubice, v podstatě naznačuje velmi závažný problém, který se ještě pořádně neřešil, a to je to, že i státní zástupci někteří by měli být podle tvrzení pana Kubiceho zainteresováni do toho podvodu, do toho ovlivňování toho vyšetřování. To je velmi závažný signál pro nejvyšší státní zástupkyni.

Jan NĚMEC, moderátor: Pak tedy ta námitka ministra vnitra padá?

Jiří HYNEK, redaktor ČT: Tam je ještě jedna záležitost, kterou je potřeba zmínit. Je tam i popsáno nestandardní jednání jednoho státního zástupce, který i přes předložené důkazy a v podstatě výzvu těch policistů odmítl uskutečnit domovní prohlídky například.

Jan NĚMEC, moderátor: My se nemůžeme vyhnout ani té politické rovině, takže Daniela má teď dnešní reakce a včerejší reakce politologů.

KONEC BESEDY

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: Ke kauze biolíh rozpoutané pár dní před volbami se už včera v našem vysílání vyjádřila i trojice politologů - Jan Bureš, Vladimíra Dvořáková a Tomáš Lebeda. Podívejme se na ně.

Ukázka

Jan BUREŠ, politolog FF UK: Nepochybně je to načasovaná kauza. O tom vůbec nepochybuji.

Vladimíra DVOŘÁKOVÁ, politoložka, VŠE: Čtyři dny před volbami se náhlé kauzy, které se řeší již delší dobu, neobjevují většinou.

Tomáš LEBEDA, politolog, Sociologický ústav AV ČR: Obě varianty jsou špatné. Buď je to prostě špinavá předvolební hra, anebo, a to je ještě horší, je to pravda.

Konec ukázky

Daniela DRTINOVÁ, moderátorka: A ČTK dnes uveřejnila ještě jedno vyjádření politologa Rudolfa Kučery. I ten odsoudil načasování kauzy a dodal: "Tohle je hnusné zavalení občanů problémy, které nejsou teď řešitelné a vyžadují delší čas ke zkoumání." Podle něj kauza ukazuje, že jistá část české politické elity jsou burani, kteří nemají o demokracii vůbec ponětí.

BESEDA

Jan NĚMEC, moderátor: A, pánové a dámo, váš názor? Je to načasované před volbami, nebo ne?

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Já si teda myslím, že určitě ne, že to, co škodí v té předvolební kampani, jsou takováto vyjádření politologů, kteří to dávají do souvislosti s těmi volbami, i samozřejmě vyjádření některých politiků. Já si myslím, že pokud tam někdo načasoval nějakej sled událostí, tak to byli ti, kteří šestnáctého května, což je před čtrnácti dny, přišli do kanceláře toho klíčového důstojníka ÚOZ, který vyšetřoval kauzy Mrázek a biolíh, a udělali mu tam vlastně nějakou prohlídku. Zabavili počítač a materiály a tím to vlastně celý spustili, protože to byly nestandardní kroky a pak ten ÚOZ vlastně přišel na to, že to je vlastně způsob, jak jim narušit to vyšetřování. Pan Kubice v podstatě během těch čtrnácti dnů se snažil se v té situaci vyznat a pomoci těm svým nadřízeným ..., podřízeným. A když neměl zastání u svých nadřízených ani u vedení resortu, tak se prostě vobrátil na půdu parlamentu. A to, že se to dneska odehrává prostě v politické rovině, to je prostě problém, který nemohl pan Kubice řešit ...

Jan NĚMEC, moderátor: Dá se to odehrávat v politické rovině čtyři dny před volbami?

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Já myslím, že nedá. Jako ta souvislost s těmi volbami je samozřejmě nasnadě, ale faktem je, že vzhledem k tomu, že jsem mluvila tehdy s panem Kubicem těsně předtím, než on se spojil s poslanci, tak to skutečně nebyla reakce člověka, který se rozhodl nějakým způsobem ovlivnit volby. Ten dojem z něho jsem měla takový, že on v podstatě neví, jak tu situaci dál řešit a v podstatě hraje vabank. Protože já si myslím, že ať už ten příběh dopadne jakkoli, tak Jan Kubice v pozici vysokého policejního důstojníka stejně skončil.

Jan NĚMEC, moderátor: Jiří?

Jiří HYNEK, redaktor ČT: Dalším důkazem, proč si myslím i já, že to není politicky motivováno, je pozice Jana Kubiceho, kteří se nikdy, který se nikdy nepropůjčil pro to, aby se přiklonil na tu či onu stranu. A v podstatě taková poslední kapka, proč on se rozhodl tu celou věc zveřejnit, bylo tiskové prohlášení ministerstva vnitra z pátku, které znovu zopakovalo pouze jakési podezření, nikoli ani obvinění těch policistů ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Jsou to ti policisté, kteří právě vyšetřují ty inkriminované kauzy. A asi je také známo, že tam se jedná o podezření z manipulace s nějakými cestovními příkazy. Tak to byla ta poslední kapka v pátek, kdy po tom vyjednaném prohlášení ministerstva vnitra se Jan Kubice rozhodl pro tento krok.

Jan NĚMEC, moderátor: Připusťme, že třeba to není z jakékoli strany politicky motivováno. Podle vás, zveřejnit takovouto zprávu před volbami, jít s ní do sněmovního výboru čtyři dny před volbami, ano nebo ne?

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Já si myslím, že ano, protože Jan Kubice, myslím si, že ještě má v paměti případ, který se odehrál už před několika lety, kdy jeho podřízení, konkrétně ti, kteří pracovali proti ruskojazyčné mafii, byli, byli ve vykonstruovaném procesu v podstatě obviněni, půl roku strávili ve vazbě. A Jan Kubice tehdy v podstatě na veřejnosti neudělal nic. On se jich sice interně zastal, ale ukázalo se, že to nemělo vůbec žádný dopad. Ti lidé v podstatě skončili u policie, strávili půl roku ve vazbě, mělo to dopad na jejich rodiny. Takže si myslím, že v tuto chvíli Jan Kubice v podstatě se snaží zbavit se i toho traumatu z tohoto případu, kdy vlastně tehdy nic neudělal, postupoval standardně a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Jan NĚMEC, moderátor: Pánové a dámo, já vám děkuji za návštěvu u nás i za komentáře k té kauze. Na shledanou.

Sabina SLONKOVÁ, redaktorka Aktuálně.cz: Na shledanou.

Jaroslav KMENTA, redaktor MF DNES: Na shledanou.

Jiří HYNEK, redaktor ČT: Na shledanou.

                 
Obsah vydání       7. 6. 2006
7. 6. 2006 Hledá se Spasitel, anebo přijatelný program pro "všechny"? Miloš  Dokulil
7. 6. 2006 Místo politiky může parlament řešit reformu justice Martin  Kunštek
7. 6. 2006 Výchova klientov sociálneho štátu sa skončila Ján  Stena
7. 6. 2006 ÚOOÚ: Němec šetří IZIP pro podezření, že využili databáze v rozporu se zákonem Štěpán  Kotrba
7. 6. 2006 Kdo zavinil povolební chaos Oskar  Krejčí
7. 6. 2006 Volby U Vopičků: je mnohem snazší fandit nějaké ideologii a bojovat proti nějaké jiné Alex  Koenigsmark
7. 6. 2006 Skeptický ekolog zasadil zeleným aktivistům ránu z milosti Ivan  Brezina
7. 6. 2006 666 aneb číslo té šelmy
7. 6. 2006 Vodník Michal  Mašín
7. 6. 2006 Volby v krizové době Milan  Valach
7. 6. 2006 Máme politiky, kteří jsou novou stabilitu schopni unést? Michael  Kroh
6. 6. 2006 Bursík překvapuje hned na začátku Jan  Žižka
7. 6. 2006 Dzurinda môže aj za potopu ? Lubomír  Sedláčik
7. 6. 2006 Somálsko: břemena neúspěchů Mesfin  Gedlu
6. 6. 2006 Chyba s Pehem Štěpán  Kotrba
7. 6. 2006 Skryté nebezpečí fundamentalismu Michal  Giboda
7. 6. 2006 Světová výstava politiky Václav  Dušek
6. 6. 2006 Paroubek: skandální odhalení Jana  Maříková
7. 6. 2006 Pehe má čuch Marie  Lipoldová
5. 6. 2006 Jak reformovat volební systém? Josef  Baxa
7. 6. 2006 Objektivita České televize a Kubiceho předvolební kompromateriály
6. 6. 2006 Prosím Českou televizi o vysvětlení, proč nesprávně informovala o průběhu voleb
6. 6. 2006 Jak se dělá PR satanovi Štěpán  Kotrba
5. 6. 2006 Témata Britských listů
6. 5. 2006 Hospodaření OSBL za duben 2006
22. 11. 2003 Adresy redakce

Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze RSS 2.0      Historie >
7. 6. 2006 Objektivita České televize a Kubiceho předvolební kompromateriály   
2. 6. 2006 Kubice a mandelinky Boris  Cvek
2. 6. 2006 Policejní volby Oldřich  Průša
1. 6. 2006 Policejní odbory se distancují od Kubiceho   
1. 6. 2006 Navedl Kubice k útoku Topolánkův tajemník Dalík? Štěpán  Kotrba
1. 6. 2006 Politici a policisté se perou, organizovaný zločin se směje Michael  Kroh
1. 6. 2006 Kubice namísto básně Štěpán  Kotrba
30. 5. 2006 ČTK: Ukázková manipulace mediální kočkou Filip  Rožánek
9. 5. 2006 Nazelenalé uzenky, tráva a bývalý prezident Štěpán  Kotrba
9. 5. 2006 Prověrku na vnitru? Karel  Dolejší
9. 5. 2006 Případ Jacques, Paroubek a Czechtek 2005 Jan  Zeman
9. 5. 2006 Policejní zmlácení paní vrchní ředitelky Petr  Kužvart
8. 5. 2006 Strana zelených: potřebujeme policii, které můžeme věřit   
6. 5. 2006 Politikové nepřípustně zasahují do případu Jacques   
6. 5. 2006 Štěpán Kotrba obviňuje Zelené ze zinscenování konfliktu Kateřiny Jacques s policií - a zároveň to popírá Karel  Dolejší

Daniela Drtinová RSS 2.0      Historie >
7. 6. 2006 Objektivita České televize a Kubiceho předvolební kompromateriály   
12. 5. 2006 Unionistický stranický sekretariát Štěpán  Kotrba
4. 5. 2006 ČT1: Události, komentáře policejního prezidenta Husáka Štěpán  Kotrba
7. 4. 2005 Proti rudé hvězdě a proti modrému ptáku Zdeněk  Hrabica
11. 11. 2003 V České televizi je revolucionářů dost   
27. 2. 2002 Miroslav Tajč: "Milan Knížák nepoužívá Národní galerii pro vlastní kšefty"   
2. 11. 2001 Jak bude ČT vypadat za Jiřího Balvína? Programové schéma Filip  Rožánek