4. 6. 2003
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
4. 6. 2003

Utajování České občanské nezávislosti

Není žádným tajemstvím, že se iniciativy České občanské nezávislosti silně utajují. Média odmítají o existenci tohoto sdružení občany informovat. Dokonce kritické novinářské hlasy ani nepípnou. Čím to? Že by v tom asi bylo... ? Zkusme se zamyslet.

Nezbývá než zhodnotit fakta, revoluční vlna občanů bez kontroly a skrytých loutkových špagátků prostě není žádoucí

. Taková lidová vlna by mohla zřejmě nabrat na intenzitě, mohla by ohrozit skryté jiné zájmy? Pomněme však jednu velmi logickou věc. Je-li občanská nespokojenost tak silná, najde si přece cestu i jiným způsobem. Není tedy spíše krátkozraké takto cenzurovat? Nakonec stejně prorazí na povrch i přes cenzuru.

Krátkozraké to zajisté je, protože každý odpor vyvolává protiodpor, to platí vzájemně a oboustranně. Pokud nás budou pro vládní i ty naoko ne pro vládní noviny a zpravodajství ignorovat, jenom vyvolají zvýšené revoluční aktivity jak s iniciativami na veřejnost prorazit.

Postoj ODS je také k zamyšlení. Tato divná ryba má ve svém uskupení velmi mnoho vazeb ke svým protivníkům, existence tichých dohod zdá se veřejným tajemstvím?

Jediné co by chybělo k rozkladu ODS je nějaká aféra, která rozkryje karty jejich v Čechách běžné zákulisní hry?

Dne 02.06.2003 byly opětovně senátu, poslanecké sněmovně, prezidentovi a vládě odeslány informační dokumenty s výzvou České občanské nezávislosti :

Dokument - "Prohlášení 1. sněmu České občanské nezávislosti"v Dokument - "vzorová zakládní sdružovací smlouva" Dokument - "Aktivní demokratický odpor České občanské nezávislosti"

Výsledkem je blokáda parlamentního emailového serveru vůči zasílání z IP internetové adresy ze strany serveru našeho. Hádejme kdo si nechal zablokovat přístup na e-mail? ODS svorně většinou svých poslanců. Jiné adresy se tam nevyskytly.

Mohli bychom věc veřejnou a oprávněný přístup k jejich veřejným poslaneckým a senátorským adresám zajistit velmi lehce, webmastera poslaneckého serveru psp zaměstnat natolik, že by mu šel zrak kolem.

Páni poslanci a senátoři si zřejmě zase opět neuvědomili, že doposud každý krok, který jsme učinili, měl vždy na své straně bod. Pokud by akceptovali oprávněné požadavky na nápravu demokracie a protiústavních manipulací, je to náš bod, pokud však neakceptují oprávněné požadavky občanů, tak způsob jakým postupují a ignorují tento fakt je souběžně dokumentací jejich kroků, postojů a jejich diskreditace. Tedy opět náš bod.

Zřejmě si myslí, že jsou zde i se svou politickou vůlí na věčné časy, jako za komunistů. Jak lehké by bylo denně doručit naše dokumenty v písemné formě, doporučeně, zahájit výlepové akce. Jak lehké by bylo jednoduchým php scriptem zaměnit IP adresu odesílatele, nebo e-maily odeslat z telefonního připojení, kde se IP adresa pokaždé mění.

Ne děkujeme, nám stačí důkaz diskreditace postojů poslanců a senátorů, ač litujeme, že právě ze strany ODS. Mohli bychom dovozovat, že možná někdo jiný naopak brání v doručení právě poslancům ODS, ale to by byla jen domněnka a spekulace. Také je to důkazem, že zasedali a jednali o naší inciativě.

Znamená z uveřejněných projevů ke vstupu do EU a k vyjádření Topolánka k postoji Langra, Římana o jejich postoji proti EU, kdy hovoří, že voliči ODS přece nejsou pitomci, aby odmítli vstup do EU, že vlastně ti voliči, co vstup odmítají vlastně pitomci jsou?

Jak úžasné. Mozaika se skládá. Obecným faktem bez ohledu na manipulace veřejných sdělovacích prostředků, deníků je, že český občan dnes již ví, že vlastně do EU ano a souběžně i ne, tedy gumový postoj drahý nad zlato není nic jiného než masáže, jak dokončit vstup do EU a zavlečení ČR do EU protiprávním způsobem úspěšně.

Jedním z hlavních pravidel, které si Česká občanská nezávislost vzala za své hned v počátku, poučena z historie špatné průkaznosti zavlečení ČR pod ruskou moc v roce 1968 je, že tentokrát při zavlečení protiústavním referendem se to nesmí stát.

Dokumentuje se naprosto vše. Je bezpečně uloženo již 86 GB dat naprosto všech aktivit, reakcí, článků, internetových denních výtisků většiny dostupných medií.

Již dnes porovnáním obsahů mediálních zpráv a publikovaných jmen 3 týdny a 1 týden zpět jsou u některých zajímavých osob vidět rozdíly v postoji a publikacích o 180°. Propojenosti vazeb, kdo, kdy, kde, v zájmu koho publikuje a reaguje. Mozaika se skládá, historie je neúprosná. Celonárodní mediální a politické historické sebe znemožnění skupin, politických stran, poslanců, senátorů, vlády je v tanečním kole, a kolo dějin se točí dál.

České občanské nezávislosti je jedno, jestli nás redaktoři, media či politici odmítají publikovat, že nás odmítají zviditelnit. Náš cíl je jasný a přímý. Zadokumentovat a ukázat, kdo pro svou vlast, občany a Českou republiku, stál tam kde stát měl, nebo kdo stál proti naopak, kdo pro ČR v kritické situaci něco dělá, kdo pro ČR něco dělá jen naoko podle vítr, tam plášť, kdo dělá jen pro chuť zaujmout příští posty, a kdo pro ni něco dělá skutečně.

Jindřich Tichý

Česká občanská nezávislost

                 
Obsah vydání       4. 6. 2003
4. 6. 2003 Irena Válová z Media Observatory vyslýchána, odmítla vypovídat Irena  Válová
4. 6. 2003 Jana Bobošíková potvrdila, že není pravda, že byla vyslýchána jako svědek
3. 6. 2003 Začíná hon - Blažek zatroubil halali Štěpán  Kotrba
4. 6. 2003 Případ Bobošíková: shrnutí pro Český rozhlas Jan  Čulík
4. 6. 2003 RRTV: "Veřejnost má právo i na kontroverzní informace"
3. 6. 2003 "Morální spodina" v pořadu Sedmička
4. 6. 2003 Tak ještě jednou pro ty, co chápou trochu pomaleji Jan  Čulík
4. 6. 2003 Milujte se a nemnožte se Dominik  Lukeš
4. 6. 2003 Cesta za pochopením Buffy, přemožitelky upírů Dominik  Lukeš
4. 6. 2003 FNM i MŽP blufovaly o miliardové zakázce na sanaci Spolany
4. 6. 2003 Konkurs na lektora češtiny pro Glasgow University
4. 6. 2003 O německých železnicích a Českých drahách Tomáš  Krček
4. 6. 2003 Evian: summit za dvacet miliard byl k ničemu
4. 6. 2003 Má smysl platit za veřejnoprávní televizi koncesionářský poplatek?
4. 6. 2003 Ryanair zaznamenal rekordní zisky
2. 6. 2003 Jana Bobošíková: "V této společnosti začíná převládat atmosféra strachu" Jan  Čulík
2. 6. 2003 Helsinský výbor amerického Kongresu znovu žádal zrušení českých zákonů o difamaci
2. 6. 2003 Top Czech journalist harassed by police Jan  Čulík
3. 6. 2003 Balení řetězů Jaroslav  Hutka
3. 6. 2003 Amerika "k vlastní škodě popírá, že je impérium"
3. 6. 2003 Odchod Romu z Kuřimi radnice skutečně neorganizovala Drago  Sukalovský
3. 6. 2003 Snaží se některé české komunální úřady vytvořit ze severních Čech romské ghetto? Jan  Čulík
4. 6. 2003 Knihovníci vyhlašují stávkovou pohotovost
4. 6. 2003 Iniciativa Počítejte s námi! nyní podporuje MŠMT
4. 6. 2003 Konec českých dějin? Mojmír  Babáček
4. 6. 2003 Kolo kolo mlýnský Lubor  Peremský
4. 6. 2003 Poznámky vyvolané případem Bobošíková Juraj  Pesko
4. 6. 2003 Utajování České občanské nezávislosti Jindřich  Tichý
31. 5. 2003 Hospodaření OSBL za květen 2003
5. 2. 2003 Pošta redakci
18. 6. 2004 Inzerujte v Britských listech