Chris Hedges

Christopher Lynn Hedges (1956) vystudoval anglickou literaturu a teologii, je nositelem čestného doktorátu uděleného unitářskou Starr King School for the Ministry v kalifornském Berkeley. Klasickým studiím se věnoval v 90. letech na Harvardu. Hovoří arabsky, francouzsky a španělsky, ovládá latinu a klasickou řečtinu.

Americký spisovatel, válečný korespondent a novinář specializující se na americkou a blízkovýchodní politiku. Jeho poslední kniha nese název Empire of Illusion: The End of Literacy and the Triumph of Spectacle (2009).

Pracoval pro The Christian Science Monitor, National Public Radio, The Dallas Morning News - a jako zahraniční korespondent listu The New York Times působil celkem patnáct let. V současnosti působí jako senior fellow na The Nation Institute v New Yorku a The University of Toronto, vyučoval také na Columbia University, New York University a Princeton University.

V roce 2002 byl členem novinářského týmu oceněného Pulitzerovou cenou; ve stejném roce získal cenu Global Award for Human Rights Journalism udělovanou Amnesty International.