Miroslav Pořízek

Bc. Miroslav Pořízek

*17.2. 1979 v Přerově. Vystudoval stavební průmyslovku v Třebíči (maturita v roce 1997) a později dálkově bakalářský obor sociální práce na JČU v Českých Budějovicích (bakalářské státní zkoušky v roce 2004).

Několik let pracoval jako montér strojních zařízení v elektrárně Dukovany. Dále například také ve školství jako učitel, jako expedient v obchodně-výrobní firmě, externí redaktor internetového portálu ECONNECT a turistický průvodce v městské památkové rezervaci Lipník nad Bečvou. Od roku 2006 po přistěhování z Vysočiny žije v malém městečku Tovačově uprostřed Hané a pracuje ve státní správě, v oblasti sociální péče.

"Jsem nestraník pravidelně využívající svého volebního práva, stoupenec principu trvale udržitelného rozvoje, přímé demokracie a společensko-ekonomického systému, který bude respektovat sociální a ekologické požadavky dnešního světa. Patřím mezi příznivce veřejné dopravy.", říká o sobě.

V roce 2002 kandidoval za Národně demokratickou stranu v parlamentních volbách, jako nestraník později za Stranu zelených v komunálních volbách ve městě Třebíč. Nyní se projevuje jako aktivista KSČM.