Martin J. Kadrman

ing. Martin J. Kadrman (16.5.1984 Ústí nad Orlicí)

absolvent Vysoké školy finanční a správní v Praze

Od 15ti let žije v Praze, kde studoval Střední průmyslovou školu technologie masa, obor zpracování potravin a následně Vysokou školu finanční a správní. Nyní je zaměstnán na úseku péče o VIP. zákazníky ve společnosti zabývající se importem a exportem optické techniky. K městu Ústí nad Orlicí ho poutá silná vazba. Pravidelně zde trávil prázdniny u svých prarodičů, první zmínka o jeho předcích žijících v Ústí nad Orlicí je z roku 1731. Dodnes je rod Kadrmanů nejstarším nešlechtickým rodem na Ústeckoorlicku. První zmínky o rodu jsou z Lanškrouna z roku 1580.

Martin J. Kadrman je místopředsedou a tiskovým mluvčím PATRIOT CZ, o.s., které je krom kulturních a jiných aktivit známo především organizováním recesistické akce Setkání Králíků v Králíkách. Dne 9. ledna byl slavnostně zahájen projekt Živnostník roku 2009 mikroregionu Králicko, který je podporován Pardubickým krajem a koná se ve spolupráci s Hospodářskou komorou Pardubického kraje.

Je členem Zemské stavovské rodové unie, jejímž základním cílem je zachovat povědomí o rodové příslušnosti. Dne 25.října 2008 byl v Maastrichtu slavnostně přijat do Vojenského a špitálního řádu sv. Lazara Jeruzalémského, jenž patří mezi nejstarší existující řády na světě. Základním cílem Řádu v ČR je podpora hospicové péče a výstavba pečovatelského domu pro alzheimeriky v Brně-Venkově.

Do 27. 7. 2009 byl člen KVV ČSSD Pardubicko, člen OVV ČSSD Ústí nad Orlicí, předseda jednoho z místních sdružení. Z ČSSD vystoupil.

Odpůrce militantní politiky USA a plánované výstavby radarové základny na území ČR.