Německé kurvy, homosexuální tiskaři, Rakušan, jemuž způsobili infarkt, a důchodci, kteří kvůli pokročilému věku nemají nárok na odškodné

26. 6. 2017 / Tomasz Oryński

čas čtení 13 minut

Fotografie: "Smrt nepřátelům vlasti!" Nápis na uniformě některých polských policistů.


"Nová éra vznikla v Evropě. Toto je éra bezostyšných zrádců, 'německých kurev', pátých kolon, totalitářů, zkorumpovaných alkoholiků, levičáckých a fašistických polovojenských oddílů, ztracených kosmopolitů bez vlasti, otců a matek, věřících v 'kulturní pohlaví', erotomaniaků, sexuálních patologií a politické korektnosti, vrahů dětí a rodičů, homosexuálů v těsných kalhotách, růžových balerín, lidí, kteří adoptují včely, stromy a opice, politických vyděračů a milovníků islámů a koz, satanistů, vrahů Boha a feťáků, gendristického terorismu, hráčů politického baseballu, lhářů, politiků bez vlastností a bez cti. To je zločin, páchaný na naší Evropě. Jedině katolické Polsko zůstává pevné a brání se. Maďarsko také," napsala na Facebooku Krystyna Pawłowiczová, poněkud známá poslankyně strany Právo a spravedlnost.

Je to pravda, Polsko se snaží bránit se před vším tím zlem: například Zbigniew Ziobro, ministr spravedlnosti, kritizoval nedávné rozhodnutí Odvolacího soudu, který potvrdil předchozí verdikt, který prohlásil vinným majitele tiskárny z toho, že diskriminuje homosexuály, poté, co ten člověk odmítl vytisknout jedné organizaci LGBT letáky. A ne, jeho kritika se nevztahovala na to, že navzdory tomu, že soud shledal tiskaře vinným, nijak ho nepotrestal. Pro Zbigniewa Ziobra je tento verdikt skandální, protože by to mohlo vést k tomu, že kruhy LGBT donutí lidi podílet se na jejich ideologických aktivitách. "Samozřejmě, já nedovolím nikomu, aby škodil tvrdě pracujícím, slušným homosexuálům", dodal náš ministr, protože chtěl ujistit všechny kolem o tom, jak je obrovsky tolerantní. Chtěl prostě jen zajistit, aby chudáci homosexuální tiskaři nebyli v budoucnosti nuceni tisknout, například, letáky protestující proti adopci dětí homosexuálními dvojicemi.

Podřízení ministra vnitra Mariusze Błaszczaka také dělají všechno, co je v jejich silách, aby zabránili šíření západoevropské nemoci. Rádi vyvíjejí velkou osobní iniciativu, jako v případě jednoho policisty, který si z vlastních osobních peněz koupil taser, který pak použil na varlatech jednoho opilého francouzského občana v poutech. Dobře mu tak, o Francouzích je plně známo, že to jsou teplouši a milovníci muslimů! Bohužel ten Francouz přežil, ale Herbert Moravec, třiašedesátiletý Rakušan, takové štěstí neměl. Byl na procházce poté, co se účastnil v Polsku pohřbu, a oslovili ho bezpečnostní pracovníci nedaleké akce pod širým nebem. Chtěli zkontrolovat tašku jeho manželky. Moravec jim to odmítl dovolit. Vysvětlil, že s manželkou nechtějí jít na jejich akci, že jen jdou kolem. Po zuřivé hádce ho bezpečnostní pracovníci zadrželi a pak ho zatkla policie. Když si začal stěžovat na bolest na prsou, policisté se mu posmívali a pak mu vyhrožovali, že bude muset zaplatit za bezdůvodný příjezd záchranky. Nakonec lékaře zavolali, ale bylo už příliš pozdě a Moravec zemřel. Takto to vylíčila jeho manželka, ovšem podle policejní verze zaútočil Rakušan na bezpečnostní pracovníky, pak dobrovolně souhlasil jít nedorozumění vysvětlit na policii, tam mu začalo být špatně a zemřel navzdory obrovskému úsilí zdravotníků ze sanitky, kterou policie okamžitě zavolala.

Možná byli tito cizinci prostě považováni za "nepřátele vlasti", a jak zdůrazňuje heslo, které nosí fanoušci tzv. "vlasteneckého odívání" (více o tom ZDE) a které mají na svých uniformách dokonce i někteří polští policisté,

a zasloužili si tedy být usmrceni?

Avšak navzdory veškerému tomuto úsilí, pátá kolona satanských ekolevičáckých politicky korektních kozy milujících teploušů přesto zaznamenala v Polsku určité zisky. Podle ministra životního prostředí Jana Szyszka se stal starobylý běloveský prales "vlajkovou lodí levičácky-libertariánského hnutí". Možná by pomohlo zintenzivnění kácení stromů v chráněných oblastech, ale těm zatraceným totalitním ekologům se podařilo přimět UNESCO, aby byl běloveský prales zapsán jako chráněné místo světového kulturního dědictví. Naštěstí zjistili Szyszkovi právníci, že to bylo učiněno protiprávně, a o tomto strašlivém zločinu už byla informována prokuratura.

Ale aspoň nemáme v Polsku ty zatracené muslimské uprchlíky. Je o nich dobře známo, že se nedokáží integrovat a že to jsou divoši, kteří zacházejí se ženami, jako by to byly pouhé věci. Nedávno v Anglii například, v městě, které se jmenuje Hull, tvrdě zmlátil gang čtyř mužů sedmnáctiletou dívku jen proto, že chodila s chlapcem, který nebyl z jejich kulturního okruhu. Skákali dívce po hlavě, zbili jejího anglického přítele a zaútočili i na jeho otce. Aha, ale počkejte, oni to nebyli muslimové, ale Poláci... V tom případě na to zapomeňme, to byl špatný příklad. Poláci se přece normálně chovají k ženám laskavě, dávají je na piedestal a obdivují je. Neexistuje žádný jiný národ, který se chová k ženám tak galantně. Ovšem pokud to jsou feministky, anebo se snaží protestovat proti zákazu potratů, pak je v pořádku jim na internetu sprostě nadávat, jak to učinil tento komunální činitel ze strany Právo a spravedlnost v polském městě Toruni. Navzdory jeho děsivému chování vůči ženám na internetu nebyl za to nijak potrestán, jeho strana ho za to ani nekritizovala, ani nijak nereagovala.

Strana Právo a spravedlnost nemá čas: má příliš práce s cenzurováním jiných výroků na sociálních sítích. Na facebookové stránce TVP Kultura, což je kulturní okruh polské státní televize TVP, kterou ovládá strana Právo a spravedlnost, oslavili sedmdesáté narozeniny herečky Małgorzaty Niemirské. Starší čeští čtenáři si na ni možná pamatují jako na Lidku z televizního seriálu Čtyři z tanku a pes, i v Polsku je to její nejpopulárnější televizní role. V článku na facebooku byl citát z písně "operátorky vysílačky" "To jsem já, to jsem já, to jsem já? Slyšíte mě? To jsem já, bříza, volám vás!" Avšak, víte, letadlo ve Smolensku narazilo do břízy. Tak byl citát brzo nahrazen citátem z druhého verše této písně, kde heslem není "bříza", ale "plamen". Ano, strana Právo a spravedlnost je natolik posedlá havárií ve Smolensku, že vidí spojitosti s ní i v písni z televizního seriálu ze šedesátých let... Naštěstí, když se té změně začali čtenáři posmívat, článek byl vrácen do původní verze. Ale bylo to v důsledku reakce veřejnosti? Nebo si snad uvědomili, že když dojde k havárii letadla, většinou to končí v plamenech, takže opravená verze byla vlastně ještě horší?

Naštěstí není cenzurování čtyřicet let starých písní jediným způsobem, jak si strana Právo a spravedlnost připomíná "prezidenta tohoto tisíciletí" "otce národa" Lecha Kaczyńského. Sochy Kaczyńského se objevují po celém Polsku jak narcisy na jaře. Naštěstí je pro to k dispozici velké množství peněz, protože mnoho lidí, kteří se dostali do dobře placených míst díky doporučení od strany Právo a spravedlnost, cítí povinnost přispět. A tak například bývalý poslanec strany Právo a spravedlnost, který se vzdal svého poslaneckého mandátu, aby se mohl stát členem správní rady jedné z největších polských bank, přispěl na pomníky Kaczyńskému částkou 40 000 zlotých (250 000 Kč). V současnosti je už zřejmě počet pomníků Kaczyńského a jeho manželky, která také zahynula ve Smolensku, několikrát vyšší než počet lidí kromě Kaczyńského a jeho manželky, kteří také zahynuli ve Smolensku, ale strana Právo a spravedlnost je nepovažuje za dosti důležité na to, aby jim někdo stavěl pomníky.

Avšak navzdory mimořádnému zájmu strany Právo a spravedlnost o mrtvé lidi a o využívání rakví jako oblíbeného nástroje politické manipulace, do politických her strany Právo a spravedlnost jsou zatahováni i živí lidé. Poté, co akademici z Kopernikovy univerzity v Toruni vyjádřili své protesty nad vystoupením profesora Morawského při akademické debatě v Oxfordu (více o tom ZDE), Morawski se urazil a nedostavil se k obhajobě doktorské práce jednoho svého studenta. Vzhledem k tomu, že přítomnost studentova školitele je při doktorandské obhajobě povinná, chudák student je nyní v zemi nikoho, protože se neví, kdy a jestli vůbec dostane svůj doktorský titul...

Mezitím jiné celebrity ze strany Právo a spravedlnost se chovají daleko lépe. Aspoň tedy v poslední době. Dvaasedmdesátiletý herec Jerzy Zelnik, který nedávno proslul svou rolí ve filmu “Smoleńsk”, a také tím, že je to nadšený stoupenec strany Právo a spravedlnost, se přiznal v rozhovoru, že zatímco byl často manželce nevěrný v minulosti, od té doby, co zemřela, je jí věrný. Vzhledem k tomu, že ve svém posledním příspěvku v tomto seriálu jsem se posmíval ženě za to, jak zachází se svými soukromými záležitostmi v bulvárním tisku, dovolte mi udržet tento týden genderovou rovnost citováním spisovatele Jaceka Dehnela, který při té příležitosti připomenul stručný epigram od Wacława Potockého, básníka ze 17. století:


“Pobożnie pości, gdy się aż po szyję naje
I szczyci się wiernością, odkąd mu nie staje”

“Pobožně se postí, poté, co se nacpe až po krk
A zaštiťuje  se věrností od té doby, co se mu nepostaví”.

Když už hovoříme o nefunkčnosti erekce: Každý měsíc v Polsku dochází k automobilové nehodě, kterou způsobují vládní vozidla. Tentokrát ji zase nepřímo způsobil vládní řidič, protože když jeho vozidlo, které jelo v čele prezidentské kolony, zastavilo, aby dalo přednost jinému řidiči, zaclonilo výhled třetímu řidiči, který se domníval, že ho ochrání výsadní postavení vládní kolony, a tak vjel na křižovatku a vrazil do vozidla, jemuž vládní kolona dávala přednost. Je to nehoda jako každá jiná, už jsme dávno zvyklí na to, že vládní kolony automobilů vyvolávají na polských silnicích hrůzu a chaos, avšak jen pohlédněte na velikost této vládní automobilové kolony:

Existuje nějaké vysvětlení, proč potřebuje polský prezident Duda jezdit s kolonou několikrát větší než britská královna, která mě shodou okolností dvakrát minula na cestě do své letní rezidence nedaleko skotského města Braemar?

Jen doufejme, že lidé, kteří byli postiženi v této automobilové nehodě, nejsou staří. Protože podle polských soudů nemáte právo na jakékoliv odškodnění pro poškození na zdraví, protože stejně jako starý člověk jste už k ničemu. Ne, to není vtip, toto je skutečný případ osmdesátiletého důchodce, do něhož vrazil nepřiměřenou rychlostí jedoucí automobil, když důchodce šel po chodníku u svého domu. V důsledku toho už nemůže řídit auto, chodit, ani starat se o svou nemocnou manželku, tak řidiče automobilu žaloval o odškodné. Soud mu udělil pár drobných a rozhodl, že "intenzita utrpení způsobená invaliditou je větší u mladých lidí, kteří se musejí vzdát radostí života, kterou jim poskytuje zdraví, možnost pracovat a osobní rozvoj". U starých lidí není pravděpodobné, že budou psychické důsledky nehody dlouhodobé, argumentoval soudce. Jsem jen jediný člověk, který to interpretuje tak, že nemá cenu poskytovat starým lidem jakékoliv odškodné, protože jsou nemocní a stejně brzo umřou?

Avšak v Polsku, v němž vládne strana Právo a spravedlnost, mají mladí lidé opravdu velké množství příležitostí k tomu se realizovat. Například ministr rozvoje Mateusz Morawiecki oznámil, že Polsko se brzo stane jedním z největších výrobců elektrických automobilů na světě. Podle něho bude v roce 2025 jezdit po polských silnicích milion elektromobilů. A aby neplýtval časem, vládou iniciovaná firma Electro-Mobility Poland S.A. se rozhodla připravovat výkresy těchto elektromobilů co nejdříve. A protože iniciativa vychází z politiky, která dává - a to nejen v Polsku - v poslední době přednost povrchním jevům - samozřejmě rozhodli, že první věc, kterou musejí vytvořit, je to, jak bude nový elektromobil vypadat. Proto uspořádali pro designery otevřenou soutěž. Bohužel se však soutěže neúčastnili žádní seriozní inženýři, protože každý člověk, který má alespoň minimální technické vzdělání, ví, že není možné začít přemýšlet o vzhledu automobilu, pokud neznáte jeho alespoň základní technickou specifikaci. Takže se soutěže účastnilo mnoho mladých lidí, a galerie soutěžních designů je ZDE.

Mým osobním favoritem je design, který navrhuje Aleksandra Sikora:

Myslím, že by se plně hodil do obrazu polské krajiny, jak ji zobrazili ve svém komiksu dánští karikaturisté  Mikael Wulff and Anders Morgenthaler:


1
Vytisknout
15128

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2017