Známý manchesterský zpěvák: Manchester má multikulturní historii, proto je to tak úspěšné město

23. 5. 2017

čas čtení 2 minuty

Guy Garvey, zpěvák známé manchesterské skupiny Elbow o situaci v Manchesteru:

Tu Manchesterskou arénu znám velmi dobře. Znám ji zvnějšku, když jsem byl mladý a hrál jsem tam na ulici, znám ji, protože jsem tam byl na mnoha koncertech, a znám ji, protože jsme tam hráli se skupinou Elbow. Znám množství lidí, kteří tam pracují. Je to součást srdce města. Hudba je součástí totožnosti Manchesteru. Lidé přicházejí do Manchesteru studovat částečně kvůli jeho univerzitě, ale také kvůli jeho kultuře, jejíž součástí je hudební dědictví a historie. Nejen pop music, ale také Hallé Orchestra. V pozadí všech záběrů dnes vidíte Chatham School of Music. Je to strašně smutná věc.
U té Arény, každý večer, když lidé odtamud odjíždějí, trochu to způsobuje zácpu, a to vám jde na nervy. Díváte se na lidí, kteří odjíždějí, a snažíte se posoudit, podle toho, jak jsou oblečení, kdo tam zrovna hrál. Často jsou to obrovské skupiny mladých dívek. Jako včera večer. Je to naprosto srdcervoucí.

Je to tak matoucí a tak smutné. Že tohle mohl někdo udělat. To, co se stalo, je něčím, co budeme muset řešit, co budeme muset zkoumat. A lidé v Manchesteru se budou bát. Budou se bát ti skuteční muslimové, ti, kteří opravdu věří, ti, kteří nepodporují násilí, Manchester má multikulturní historii, právě proto je to tak úspěšné město. Je tady snad největší počet mezinárodních studentů v Evropě. V ulicích Manchesteru se mluví všemi jazyky světa. To je, proč se Manchester v posledních desetiletích stal tak vynikajícím městem.

Ta obrovská solidarita, která ve městě dnes vznikla, vůbec není překvapující, protože to je atmosférou tohoto města. Oslavujeme a nejvíc si ceníme toho, že všichni tady spolu spolupracujeme. Občané Manchesteru se považují za součást celku a spolupracují, aby dohromady něčeho dosáhli. Proto je to město, které v tolika oblastech se dostalo na první místo.

Podrobnosti v angličtině ZDE (audio)  (od minuty 38) 

0
Vytisknout
6653

Diskuse

Obsah vydání | 25. 5. 2017